PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Vinyes afronta una setmana boja en el retorn a la competició

L’andorrà corre des d’avui l’Espanyol de ral·lis a Astúries i dissabte enllaçarà amb el CER a Montmeló

Per Iván Moure

Joan Vinyes al volant del Seat Lleó en la darrera prova del Campionat d’Espanya de Resistència, a Jarama.
Joan Vinyes al volant del Seat Lleó en la darrera prova del Campionat d’Espanya de Resistència, a Jarama. | Fotoesport
Un escenari de renom com el que ofereix el ral·li Príncep d’Astúries viurà el retorn a la competició a l’Espanyol d’asfalt després de la pausa estival. Allà hi serà Joan Vinyes, a qui li espera una setmana de bojos. L’agenda que té  el pilot andorrà preveu aquesta cursa, durant avui, demà i dissabte, i la de la represa del Campionat d’Espanya de Resistència (CER), el diumenge en un altre temple del motor com és el circuit de Montmeló.
 
Dues modalitats que no tenen res a veure i que requereixen estratègies i maneres de pilotar diferents, amb l’afegit de venir després d’un mes llarg d’aturada... L’empresa es presenta complicada, més tenint en compte que es mou en les posicions de privilegi en les dues competicions. «De vegades en els calendaris hi ha coincidències; en aquest cas, s’ha donat aquesta circumstància. Estic convençut que l’estratègia que hem muntat sortirà bé», va comentar.
 
Líder en N5, quart absolut / Al l’Espanyol de ral·lis d’asfalt ocupa la primera posició a la categoria N5. S’han disputat cinc carreres –Sierra Morena, Canàries, Adeje, Ourense i Ferrol– i l’andorrà suma 147 punts i manté una vibrant lluita pel títol amb Gorka Antxústegui, que en té 138. A més, a la general ocupa un meritori cinquè lloc amb 74,2 punts. Té el podi a 52,2, però per davant hi ha corredors amb cotxes molt més ràpids. 
 
El traçat asturià té en total 663,04 km, dels quals 186,65 km, són de velocitat. El recorregut estarà dividit en dues etapes i dotze especials cronometrades (set de diferents). 
 
Aquesta tarda hi ha la cerimònia de sortida a Oviedo i demà hi haurà doble jornada amb els mateixos trams cronometrats: Morcín (14,16 km), Candamo (15,82 km) i Llanera (15,60 km). I dissabte li esperen pistes més variades passant per Siero (15,41 km) –tram que donarà punts addicionals per al campionat–, Villaviciosa (23,13 km) i Colunga-Piloña (15,75 km) abans de tancar el ral·li de nou a Oviedo, amb la disputa d’una super especial de 2,32 km.
 
Vinyes sortirà disparat d’allà en direcció a Bilbao, on té previst aquella mateixa nit agafar un vol fins a Barcelona, on l’endemà a les 10,15 hores hi ha els entrenaments oficials del CER. Vinyes i el seu copilot Jaume Font es desplacen a Barcelona a defensar la segona posició a la classificació general i inclús situar-se líder, cosa que li va impedir una burxada en la darrera prova, a Jarama. Abans s’havien disputat les cites de Cheste i Motorland, i l’andorrà acumula 146 punts; els mateixos que Jaume Font, sis menys que el líder, José Manuel de los Milagros, 18 més que el quart, Guillermo Aso.
 
Amb només una altra cita per endavant –Los Arcos, que acollirà dues carreres enlloc d’una–, l’objectiu  és recuperar el lideratge. Després de disputar les 24 hores, «no tinc dubtes ni en les referències del traçat, ni tampoc en la posada a punt del Seat León». Vinyes, malgrat la setmana que li espera, ho té tot controlat.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT