PUBLICITAT

Encamp

Sito Alonso: «Esperem que Diagne tingui l’ambició del MoraBanc»

El Barça ja està de pretemporada a Encamp i el seu tècnic es desfà en mil i un elogis cap al club tricolor

Per Iván Moure

Els jugadors de la plantilla del Barça que són a Encamp realitzant l’estada de pretemporada, ahir a les portes del comú.
Els jugadors de la plantilla del Barça que són a Encamp realitzant l’estada de pretemporada, ahir a les portes del comú. | ANA / C. B.
Com és habitual cada any per aquestes dates, el Barça de bàsquet és a Encamp realitzant una estada de pretemporada. Aquesta vegada amb Sito Alonso als comandaments del timó del vestidor, un entrenador que ja havia vingut cinc anys amb el Joventut de Badalona. «Tres com a ajudant i dos com a primer entrenador», va rememorar ahir.
 
Des de l’última vegada, han passat set anys en els quals va dirigir el Guipúscoa, el Bilbao i el Baskònia. Triplet basc per a un Sito que ha viscut una ascensió meteòrica en la seva carrera com a entrenador d’elit i que ahir va parlar meravelles del MoraBanc Andorra. Ell mateix va mostrar-se «molt content» de què Moussa Diagne hagi estat cedit al club tricolor per una temporada. Segons assegura «Hem trobat el lloc perfecte per a ell i esperem que tingui l’ambició que es palpa a l’ambient i l’estructura del club». Que els de Peñarroya juguin l’Eurocup és també un factor pel qual ha beneït la cessió del jove pivot senegalès: «Tindrà una bona oportunitat per demostrar en dos competicions importants allò que es demana a un jugador d’un nivell més alt».
 
Sito va recordar que el curs passat  només el seu llavors Baskònia i el Madrid van guanyar al Poliesportiu. Ningú mes. Però per a ell«La mostra clara de que el MoraBanc «està consolidat a la categoria» és aquest estiu: «Ha fet un esforç molt gran per fer una plantilla renovada, per suplir la baixa de Shermadini i amb jugadors «físics, amb experiència i capacitat d’anotació». Però Sito és a Encamp per aixecar la moral d’un equip que va acabar el curs passat amb molt males sensacions i que ha fet neteja al vestidor per omplir-lo de cares noves: «Aquí tenim hores per entrenar i l’equip està predisposat així que les sensacions són positives. Ara és el moment de fer càrrega de treball. Tàctica i físic... I dies perquè els jugadors es coneguin, ja què quan acaben d’entrenar no poden marxar a casa».
 
La dificultat afegida d’aquesta temporada és que és any d’Europeu. La majoria dels equips de la Lliga Endesa tenen a alguns dels seus jugadors –Blazic, Karnowski per al MoraBanc– però el Barça és un dels més afectats. Navarro i Oriola han estat els únics blaugranes a les semifinals, mentre que Séraphin, Heurtel, Hanga, Koponen i Rice van ser eliminats als vuitens. Set jugadors. Així, difícil preparar una pretemporada.
 
«Millorem dia a dia» / Tomic va expressar-se en la mateixa línia: «Treballem molt i millorem dia a dia». El  segon capità és el primer en admetre el mal cos que va deixar el final de la darrera campanya però creu que cal passar pàgina: «Hem tingut molt temps per descansar el cos i el cap. Toca mirar endavant». Per al Comú d’Encamp, mirar endavant passa per renovar l’acord amb el Barça, que era de dos anys i expira ara.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT