PUBLICITAT

Encamp

L’ACA i FEDA fan pedagogia de la mobilitat elèctrica

Ja s’han fet 4.500 càrregues en vehicles endollables

Per Mireia Aguilar

| ANDREU ESTAPÉ
La quarta Jornada de la Mobilitat Elèctrica, que se celebrarà el pròxim 23 de setembre a la plaça de la Rotonda d’Andorra la Vella, estarà marcada per la voluntat de divulgar els avantatges de la mobilitat elèctrica i descobrir-ne de primera mà el funcionament. «Diferents concessionaris exposaran fins a deu models de vehicles elèctrics dels que disposen i es podran provar en un petit circuit acompanyats d’un responsable», va explicar Toni Sasplugas, secretari general de l’Automòbil Club Andorra (ACA) durant la presentació de la jornada ahir. 
 
També hi haurà a disposició dels visitants motos i bicicletes elèctriques. A més, s’ha dissenyat un circuit especial de 800 metres al voltant del riu per provar els patinets elèctrics, una activitat que també serà apta per als infants i joves. 
 
La Jornada d’enguany tindrà un caràcter pedagògic i el circuit estarà equipat amb panells explicatius sobre curiositats i avantatges dels desplaçaments amb energia elèctrica. També es faran xerrades divulgatives sobre la mobilitat elèctrica i el funcionament de la tecnologia que la fa possible. 
 
Segons Sasplugas ja s’ha notat un canvi en la societat des de la primera Jornada celebrada fa quatre anys. «El canvi és que ara la gent entén que la mobilitat elèctrica és realment possible, no ciència ficció», va concloure.
 
Com a prova d’aquesta evolució de la tendència cap al vehicle elèctric, Albert Moles, director general de FEDA, va dir que actualment hi ha 250 vehicles elèctrics a Andorra i que en els últims dos anys s’han realitzat 4.500 càrregues elèctriques als punts de la via pública disponibles. 70 d’aquestes es van fer per vehicles estrangers, fet que, segons Moles, demostra que Andorra està preparada i és al mapa internacional de la mobilitat elèctrica. 
 
Les recàrregues acumulades equivalen a una autonomia per realitzar aproximadament 450.000 km. Si s’hi incloguessin les càrregues als domicilis particulars, la xifra augmentaria considerablement. 
 
Moles també va revelar que per al novembre està prevista la instal.lació de 18 endolls més a la via pública i s’arribarà aleshores a un total de 37. «Una molt bona ràtio de disponibilitat per al país que fa que la xarxa de càrrega no sigui un impediment per al model»,va opinar. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT