PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Aposta pel vehicle elèctric arreu del món

Imparables, d’Orient a Occident, proliferen les iniciatives legislatives de suport al canvi de paradigma

Per Mireia Aguilar

Un vehicle elèctric endollable
Un vehicle elèctric endollable | EL PERIÒDIC
Andorra és el tercer país del món en major percentatge de vehicles elèctrics matriculats, un 5% segons FEDA durant el 2016. El Pla Engega ha tingut, sens dubte, un efecte molt positiu en la tendència. 
 
No obstant, com acostuma a passar, la Xina és el país del món on el volum d’automòbils elèctrics és més impressionant, amb 600.000 vehicles que ja circulen. Però no acaba aquí, el gegant asiàtic té un pla aprovat per a posar a les carreteres cinc milions d’unitats fins al 2020 i per animar al consum en subvenciona la compra.  
 
A l’altra banda del Pacífic, als Estats Units, la febre pel cotxe elèctric també ha arribat. Tesla s’ha fet ràpidament un nom a Palo Alto, envoltada de les ja clàssiques grans tecnològiques. Hi ha 400.000 persones en llista d’espera per adquirir el model Tesla 3, completament elèctric.
 
El finançament també és possible per als americans: la Llei de millora energètica assegura els crèdits per a la compra dels cotxes endollables.
 
Al territori europeu, Noruega i Finlàndia són les capdavanteres i la UE està determinada a reduir les emissions de CO2 dels vehicles fins als 98g per 100 km al 2020 i virar cap a una estratègia que inclogui molt més els vehicles elèctrics i alternatives com el car sharing.
 
Una mostra de l’aposta europea pel vehicle elèctric és la directiva aprovada pel Parlament europeu que obligarà a què tots els habitatges de nova construcció incloguin punts de recàrrega per als cotxes a partir de 2019. 
 
França i el Regne Unit ja han anunciat la intenció de prohibir els cotxes de combustió al 2040. Noruega i els Països Baixos avancen la data per al mateix propòsit al 2025 i Alemanya, al 2030.  
 
Alhora, companyies com Volvo afirmen que a partir de 2019 només fabricaran vehicles completament elèctrics, res d’híbrids. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT