PUBLICITAT

Andorra la Vella

Martí i Saboya renuncien a seguir acusant la dona de Cierco

Els dos polítics diuen que no es van sentir intimidats pels missatges

Per L.R.

El ministre Gilbert Saboya, juntament amb el seu advocat, Manuel Pujadas, entra a la Batllia, ahir.
El ministre Gilbert Saboya, juntament amb el seu advocat, Manuel Pujadas, entra a la Batllia, ahir. | MARICEL BLANCH
El cap de Govern, Toni Martí, i el ministre d’Economia Competitivitat i Innovació, Gilbert Saboya, van declarar ahir davant la batlle Canòlic Mingorance pel cas dels WhatsApp en relació amb el cas BPA. Els dos compareixents van arribar a la Batllia acompanyats de l’advocat Manuel Pujadas i van declarar durant aproximadament mitja hora cada un.
Segons va poder saber EL PERIÒDIC, Martí hauria indicat que no es va sentir intimidat ni agredit pels missatges. En el mateix sentit també es va expressar Saboya tot i que no va ser tan contundent en la seva declaració ja que va apuntar que no coneixia la dona d’Higini Cierco, Carmen Martínez, en el moment dels fets i que els missatges el van sorprendre.

De fet, fa uns dies la representació lletrada dels dos polítics va presentar un escrit de desistiment per tal de no haver d’acudir a la Batllia a declarar. El fiscal, però, va voler seguir igualment amb la causa. És per aquest motiu que Martí i Saboya van anar ahir a declarar en qualitat de testimonis i no de perjudicats, com en un inici. Les declaracions dels dos dirigents polítics són les últimes que s’han dut a terme abans de la instrucció del cas, després que la dona de Cierco comparegués fa un parell de setmanes. Caldrà veure ara si es decideix arxivar la causa o seguir endavant i que es celebri el judici.

El cas es remunta al maig del 2016 quan el cap de Govern i l’aleshores ministre d’Afers Exteriors van rebre missatges de text de Martínez en diverses ocasions sense que cap suposés una amenaça directa. El que va acabar portant el cas a la Justícia va ser un WhatsApp de la dona d’un dels màxims accionistes de BPA el 24 d’agost de l’any passat que deia «ets un mentider» i «estàs a la llista».

El 2 de febrer passat es va dur a terme una ordenança penal en la qual la batlle Mingorance va proposar una pena de dos mesos d’arrest nocturn condicional per Martínez que no va ser acceptat per la interessada. D’altra banda, la batlle va posar una indemnització simbòlica d’un euro per Saboya pels danys morals causats.

L’enrenou de Pujadas / El punt anecdòtic de les declaracions d’ahir el va protagonitzar el lletrat de Martí i Saboya que va insistir a la batlle per poder ser present a les declaracions. Mingorance, però, no el va deixar entrar a la sala, ja que els seus clients ja no acudien a la Batllia com a perjudicats sinó com a testimonis i en aquest cas no és necessària la presència d’un advocat en les declaracions. Davant la insistència continuada de l’advocat argumentant que volia entrar com a públic i no com a representant legal, finament la magistrada va optar per indicar-li que si ell entrava en qualitat d’observador també ho podria fer la premsa, aplegada davant les portes de la Seu de la Justícia. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT