PUBLICITAT

Andorra La Vella

Viladomat veu difícil «mantenir» el forfet únic de Grandvalira

L’accionista majoritari creu que de cara a la temporada 2018-2019 l’oferta conjunta desapareixerà

Per ESTEFANIA GRACIA

L’accionista majoritari de Saetde, Joan Viladomat, durant la compareixença pública realitzada ahir davant dels consellers generals.
L’accionista majoritari de Saetde, Joan Viladomat, durant la compareixença pública realitzada ahir davant dels consellers generals. | MARICEL BLANCH
L’accionista majoritari de Saetde, Joan Viladomat, va confirmar ahir durant una compareixença pública que el forfet únic de Grandvalira té els dies comptats. Malgrat que la dissolució de Nevasa no es podrà fer efectiva fins l’any 2019, «segurament serà difícil mantenir un forfet conjunt [que aplegui els dominis de Grau Roig-Pas de la Casa i Soldeu-El Tarter] durant dues temporades més».
 
En aquest sentit, Viladomat va assegurar que per a aquest hivern 2017-2018 els esquiadors encara podran practicar l’esport en les pistes de les dues societats integrants de Grandvalira (Saetde i Ensisa) amb un mateix forfet, però, de cara a la temporada 2018-2019, no es garanteix que aquesta oferta pugui continuar existint. De fet, Viladomat va remarcar que aquest és un dels «efectes» que ja es podran notar de la dissolució abans que aquesta es consolidi. 
 
Una altra incògnita que està sobre la taula és què passarà amb els treballadors. Al respecte, l’accionista va destacar que ja hi ha hagut baixes a l’empresa i que s’està «estudiant com recuperar el personal de Grandvalira» per quan desaparegui la societat.
 
Reflexió del sector de neu / D’altra banda, Viladomat va aprofitar l’exposició pública per destacar que segueixen en peu les reunions entre el Govern i les entitats del món de la neu i l’esquí per fer una «reflexió» conjunta de cap a on s’ha d’encaminar aquest sector, «ja que l’esquí sempre ha estat un puntal d’Andorra i hem de procurar que segueixi sent així», va afegir l’accionista. 
Precisament, amb aquesta idea de pensar en el futur, Viladomat va remarcar que Saetde manté la voluntat de formar part de les estacions d’Arcalís. 
 
En aquest sentit, l’accionista va explicar que el domini ordinenc té molts «actius fantàstics, com l’alçada de la neu, l’orientació, etcètera. I la idea seria que els esquiadors que ja van a Arcalís tinguessin la possibilitat d’anar a altres pistes per un petit suplement». Per tot, Viladomat va remarcar que ambdues parts (Saetde i Secnoa) en sortirien beneficiades. 
 
Al respecte, el cònsol major d’Ordino, Josep Àngel Mortés, va afegir (en declaracions posteriors al consell de comú celebrat ahir) que des de la corporació ho veuen «perfecte», ja que seria «un bon principi» per crear un forfet únic a totes les pistes del país. Així mateix, el cònsol va assegurar que l’entrada de Viladomat a Secnoa no ha de perquè suposar cap canvi a la plantilla que té actualment la societat, segons informa l’ANA.
 
Els motius de la dissolució / Per si algú encara tenia dubtes de la decisió de Saetde sobre deixar Nevasa, Viladomat va aprofitar la compareixença d’ahir per recordar un a un els motius pels quals la seva societat ha decidit desvincular-se de la marca Grandvalira. El principal, com ja s’ha dit en reiterades ocasions, és la plataforma de Soldeu que el Govern ha declarat d’interès nacional. 
 
En aquest sentit, l’accionista va reiterar que «les inversions directes en un esdeveniment que pensàvem que era de Grandvalira han anat directament a les caixes d’Ensisa». A més, «ja fa temps que la comunicació entre Ensisa i el Govern era molt més directa que la nostra». Per tot, «vam decidir deixar de ser socis i competidors per ser només competidors». 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT