PUBLICITAT

Ordino

El cònsol d’Ordino considera que l’informe d’Aparicio arriba tard

Mortés reconeix que el document del catedràtic els ha «sorprès» i assegura que és «interpretable»

Per EL PERIÒDIC

Un moment del consell de comú celebrat ahir a Ordino.
Un moment del consell de comú celebrat ahir a Ordino. | ANA / C. G.
L’informe del catedràtic Miguel Ángel Aparicio sobre les lleis de competències i transferències comunals ha «sorprès» tots els cònsols, segons va assegurar ahir el cap de la corporació ordinenca, Josep Àngel Mortés, durant una sessió de comú. El cònsol major va explicar que no sabia que Sant Julià havia encarregat dit informe i que –en tot cas– considera que arriba tard. «S’hauria d’haver fet abans», «quan s’estaven discutint» les lleis, va afegir.
 
En qualsevol cas, i davant els indicis d’inconstitucionalitat que apunta l’informe d’Aparicio, Mortés va opinar que tot «és interpretable», recordant que el Govern també té informes que apunten cap a l’altra direcció, segons informa l’ANA, per tot, si realment hi ha dubtes sobre punts que podrien contradir la Carta Magna, Mortés confia que es resolguin via esmenes dels grups parlamentaris o, en darrera instància i si algú hi recorre, via el Tribunal Constitucional.
 
L’oposició / D’altra banda, la minoria liberal del comú va manifestar que, si finalment es demostra que hi ha indicis d’inconstitucionalitat, «no estaríem a favor» de les lleis, i «si l’informe està ben fet, s’hauria d’escoltar» i mirar de canviar-ho, va destacar la consellera Sandra Tudó. 
 
Reunió de poble / En un altre ordre de coses, i preguntat per com evolucionen les negociacions amb el màxim accionista de Saetde perquè entri a formar part de l’accionariat d’Ordino-Arcalís, el cònsol va informar que properament convocarà una reunió de poble per explicar-ne tots els detalls. Posteriorment, es farà el concurs públic), perquè tots els interessats en l’estació hi puguin participar.
 
Precisament, pel que fa al concurs, l’oposició va celebrar que el comú es decanti per aquesta fórmula. «Un concurs per a tothom», «que és el que havíem demanat des del principi», va matisar Tudó. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT