PUBLICITAT

Andorra la Vella

Karnowski: «Des que vaig signar, treballo per rendir des del primer dia»

El nou sostre del MoraBanc Andorra arriba en forma després de disputar l’Europeu amb Polònia

Per Iván Moure

Budzaku (a l’esquerra, gerent d’Andorra Turisme) i Solana (a la dreta, director general del MoraBanc) flanquegen Karnowski, ahir durant la seva presentació com a jugador del MoraBanc.
Budzaku (a l’esquerra, gerent d’Andorra Turisme) i Solana (a la dreta, director general del MoraBanc) flanquegen Karnowski, ahir durant la seva presentació com a jugador del MoraBanc. | Maricel Blanch
Possiblement és el fitxatge més mediàtic dels sis que ha aconseguit Francesc Solana. Przemec Karnowski (Bydgoszcz, 1993), internacional amb Polònia que ja ha finalitzat la seva participació a l’Europeu, ja és aquí des de fa un parell de dies i ahir va ser presentat en el lloc on s’acostumen a fer actes especials: la seu d’Andorra Turisme. Allà es va presentar fa un parell d’anys el seu predecessor en la posició de ‘5’ pur, Gio Shermadini i, no fa ni dos mesos, va ser en aquest espai on el club va anunciar que jugarà l’Eurocup la campanya 2017-2018. 
 
Tot i no ser un jugador gaire conegut al Vell Continent, el curt currículum esportiu de Karnowski fan que a primera vista sigui un jugador amb molt bona pinta. Jove (23 anys), internacional amb la seva selecció –tot i que amb uns números més aviat discrets de 8,2 punts, 3,2 rebots i 1 de mitjana en cinc partits a l’Euro– i flamant subcampió de la Lliga Universitària dels Estats Units amb Gonzaga, on tenia un paper de gran rellevància en el joc. No cal dir que vindrà un jugador amb gana i ambició, de qui Solana espera «un impacte immediat». Perquè amb els seus 215 centímetres d’altura, almenys les condicions per dominar la pintura les té. «Un jugador de la seva envergadura ens ha de donar joc al pal baix», va manifestar el director general del MoraBanc. Valent i autoexigent, també ho és, segons les primeres paraules que va dedicar: «Des que vaig signar, treballo per rendir des del primer dia». Cert és que s’ha perdut gran part de la pretemporada, però també ho és que la seva absència es deu a què havia de jugar l’Europeu i, per tant, arriba en forma. 
 
És lògic que Karnowski refusi les comparacions amb Shermadini. De fet, qüestionat sobre si venir a substituir-lo com a ‘5’ pur podria ser una pressió extra per a ell, va respondre: «Parlem d’un gran jugador, que en dues temporades va fer molt pel club així que entre Diagne i jo haurem de jugar el millor que puguem per fer-ho com ell». Unes paraules que suavitzen les d’un Solana que admet que des del dia que el club es va assabentar que el georgià marxava «teníem clar que havia de venir Karnowski» amb l’esperança que es sigui «un jugador important» que faci oblidar les nits de glòria que ha regalat el georgià al Principat.
 
Un pivot diferent / Karnowski fa respecte. No només per l’altura, sinó també perquè pesa 138 quilos, és ros, té una barba abundant i una mirada a la pista gens amistosa... Per  als rivals. Perquè el polonès és el típic jugador que connecta amb el seu públic i un amant de l’espectacle al parquet. Un Antetokounmpo, però amb el seu estil propi. A Gonzaga l’adoraven. Té un carisma contagiós. I en el joc, també té una virtut que el fan especial, un pèl diferent al típic pivot. Té presència, agafa rebots i fa punts, que és el que s’espera dels pivots, però ell mateix es va definir ahir com un jugador que a banda d’aportar tot això, «jugo per a l’equip si els companys s’obren. També m’agrada distribuir des de la pintura», cosa que anirà com anell al dit per als nombrosos tiradors de llarga distància que hi ha al MoraBanc: Jelínek, Jankovic, Shurna, Walker i, fins i tot, Albicy, Jaime Fernández, Blazic o Burjanadze. Si surt bé les apostes de Karnowski i Diagne –una altra gran promesa de només 22 anys–, aquest equip serà impredictible i perillós en qualsevol zona de l’atac.
 
Assimilant la seva nova vida / Karnowski va marxar de Polònia als Estats Units amb 18 anys i pràcticament no coneix el bàsquet europeu. Per això va aprofitar l’Euro per preguntar alguns dels seus companys sobre com és la Lliga Endesa: «M’han dit que és una competició molt exigent, que no hi ha rivals febles i que necessites estar ben preparat en tots els partits».
 
En dos dies, poc ha vist d’Andorra, però li ha agradat: «El primer dia no vaig tenir temps a res però ahir vam anar amb els companys a fer una barbacoa a la muntanya i va ser una idea fantàstica per anar coneixent-nos».

Avui, amistós amb el Tenerife / Karnowski serà un més a disposició de Joan Peñarroya per al quart partit de la pretemporada, un amistós a les vuit de la tarda a Montsó contra l'Iberostar Tenerife. L'equip tricolor ha guanyat en els tres primers davant el Fuenlabrada, el València, i el Joventut en la semifinal de la Lliga Catalana ACB.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT