PUBLICITAT

Innovació per a la vida quotidiana

L’MIT organitza a Escaldes el primer City Science Summit dedicat a les ‘smarts cities’

Innauguració City Science Summit. Presentació PechaKucha
Innauguració City Science Summit. Presentació PechaKucha | SFGA/CESTEVE
El prestigiós Massachussets Institute of Technology (MIT) va inaugurar ahir a Escaldes el primer City Science Summit, un esdeveniment pensat perquè experts internacionals d’arreu del món puguin mostrar projectes d’innovació en relació a com cada ciutat dissenya els seus espais, planifica la ciutat o potencia el vehicle autònom. 
 
Segons els organitzadors, l’assistència ha arribat fins a les 230 persones amb la presència d’assistents de Boston, San Francisco, Xangai, Taipei, Tòquio, Hèlsinki i Hamburg, entre d’altres. 
 
Avui tindrà lloc la segona jornada de la trobada a partir de les vuit del matí a l’Espai d’Innovació d’Actua inaugurat aquesta mateixa setmana. Un cop allà els assistents podran veure els diversos projectes que s’estan exposant a la planta baixa de Caldea i es realitzarà una petita demostració del vehicle autònom persuasiu. 
Com a dada curiosa, al City Science Summit, les ponències dels assistents mai duren més de set minuts per permetre que tothom pughi conèixer una gran quantitat de projectes i informació. 
 
La jornada inaugural d’ahir va comptar amb la presència del ministre d’Economia, Competitivitat i Innovació, Gilbert Saboya, que va destacar l’honor que suposava per al país poder acollir el primer City Science Summit: «Des d’Andorra volem ser presents a la xarxa de ciutats que està creant l’MIT per tal d’esdevenir un lloc on la innovació tingui un paper important», va destacar. 
 
De la seva banda, Kent Larson, el director del grup d’investigació Changing Places i de la iniciativa City Science, va explicar que el fet que Andorra sigui un país petit permet parlar directament amb els ministres i tenir així un accés més directe a les dades del país. Kent va destacar que el Principat compta amb un gran nombre de dades i que això facilita la feina d’innovació. 
 
Els 230 assistents van poder conèixer les iniciatives concretes amb les que l’MIT treballa a Andorra des de fa tres anys i que ja han vist els seus fruits amb projectes com els exposats a Caldea. Allà es pot veure el City Scope, que es pot fer servir per a solucionar problemes de mobilitat, i també per a projectes d’eficiència energètica, a més de veure de primera mà la prova pilot del vehicle autònom persuasiu. 
 
A la jornada de dijous, Saboya es va mostrar satisfet que durant el congrés existissin les possibilitats per apropar posicions amb altres ciutats i per compartir projectes conjunts, tot fomentant el treball en xarxa. En aquest sentit va avançar que hi ha una empresa japonesa que està molt interessada amb la prova pilot i el desenvolupament del cotxe elèctric persuasiu, que des de fa temps s’està duent a terme a Andorra. 
 
Les ciutats participants al congrés també comparteixen problemàtiques similars a les del Principat com, per exemple, nous models de mobilitat urbana o la transició energètica. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT