PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

L’advocat rebutja extradir un sentenciat per abús sexual

L’home, un resident espanyol, nega haver fet res a la seva filla

Per Núria Segura Insa

L'entrada de la sala de tribunals on va tenir lloc les audiències, ahir.
L'entrada de la sala de tribunals on va tenir lloc les audiències, ahir. | EMILIO PRENAS
L’advocat d’un home condemnat a 14 anys i mig de presó a Espanya per abusar de la seva filla nega que sigui extradit a aquell país perquè considera que l’home no va cometre el delicte, segons va exposar ahir en una audiència en el Tribunal Superior. Corts va dictaminar el passat 14 de juliol que l’home sigui extradit. 
 
En l’audiència de Corts, que es va celebrar a finals de juny, la defensa va apel·lar a la innocència del seu client i va reclamar que no s’extradís el seu client fins que no es resolgués un recurs que va presentar al Tribunal Constitucional espanyol perquè considera que es va vulnerar el seu dret a la presumpció d’innocència durant el procés judicial que va tenir lloc a Espanya. Ara bé, segons va explicar ahir el Ministeri Fiscal, el Constitucional ha rebutjat el recurs i va recordar que es compleixen tots els indicis perquè l’home sigui extradit. La defensa va avançar que l’home recorrerà la decisió al Tribunal d’Estrasburg  de Drets Humans. 

En un primer moment va ser condemnat per l’Audiència Nacional d’Espanya a més 23 anys de presó, però el Tribunal Suprem li va rebaixar la pena nou anys, per la qual cosa va quedar en 14 anys i mig de reclusió. Segons la sentència del Tribunal Suprem, aquesta reducció de pena es deu al fet que l’Audiència Nacional va considerar que l’home era autor de cinc delictes d’abús sexual. En canvi, la segona instància va valorar que es tracta d’un sol delicte però continuat en el temps. 

Petició per rebaixar la pena a un condemnat per droga / Un veí de la Seu d’Urgell va ser condemnat a tres anys de presó, dos d’ells ferms, per introduir uns 25 grams de cocaïna al Principat. Ara bé, la seva defensa ahir va demanar davant el Tribunal Superior que es redueixi la condemna del seu client sis mesos i que sigui d’un any i mig de presó ferms, que ja els hauria complert amb el temps que porta en arrest provisional.
 
L’home, com ja va fer durant el judici de Corts, ahir es va mostrar molt penedit durant l’audiència al Superior. Segons va explicar, es va quedar sense feina i, per això, va agrupar tot l’atur i va obrir un bar de nit. El negoci, però, no li va anar bé. L’home té una filla i la seva dona només cobrava mil euros per la qual cosa no tenien suficients diners per fer front a la hipoteca i els deutes amb els proveïdors. Això va fer que comencés a traficar amb cocaïna per «guanyar uns diners fàcils», però va exposar que no ho tornaria a fer.

La defensa també es va oposar que l’home sigui expulsat 15 anys del Principat i va reclamar que  sigui de 12. Corts també va determinar que es confisqui el vehicle de l’individu, de 38 anys, perquè és amb el mòbil que es va cometre el delicte. Ara bé, tant la defensa com el mateix penat van demanar al Superior que no se li retiri el turisme perquè és una eina que necessita per treballar, ja que requereix desplaçar-se a pobles veïns. 

El fiscal va reclamar que es mantingui la pena de Corts. 

Rebuig a l’extradició  d’un resident per contraban / L’advocat d’un resident portuguès va demanar ahir al Superior que no sigui extradit a França, on se’l reclama per jutjar-lo com el presumpte autor  d’un delicte de contraban de tabac i de corrupció passiva. L’home, que treballava en un establiment del Pas de la Casa, se’l relaciona amb el cas del duaner francès que van enxampar entrant en el seu país amb tabac de contraban. Corts va ordenar la seva extradició però la defensa ahir va exposar que si hi va haver delicte, es va cometre a Andorra i no a França i que al Principat no és il·legal vendre tabac. El fiscal va dir que si existeixen indicis per extradir-lo.  

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT