PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

El Vallbanc presenta credencials com el principal rival a batre

Tic Tapa UE Sant Julià, FC Lusitans i UE Santa Coloma tractaran de finalitzar amb la seva hegemonia

Per JOAN JOSEP BLASCO

Juanfer i Molina lluiten pel control de l’esfèrica a la Supercopa.
Juanfer i Molina lluiten pel control de l’esfèrica a la Supercopa. | FAF
Comença una nova temporada. La Lliga Multisegur Assegurances arrenca demà en un curs on el Vallbanc FC Santa Coloma té l’oportunitat de donar continuïtat a la seva hegemonia, sumant el cinquè campionat seguit. Una sèrie d’equips provaran d’evitar-ho, mentre que d’altres esperen donar un salt i colar-se als play-off pel títol.
 
Dos partits obren la primera jornada al migdia. Al Camp d’Entrenaments de la FAF es disputa el matx Restaurant Tic Tapa UE Sant Julià-UE Engordany i a Prada de Moles l’FC Encamp-Inter Club Escaldes. La resta d’enfrontaments seran a la instal·lació colomenca. A les 16.00 hores hi haurà el Penya Encarnada d’Andorra-Vallbanc i a les 18.00 h la UE Santa Coloma-FC Lusitans. El rival a superar és el Vallbanc, que vol sumar la cinquena lliga consecutiva. A més, el pròxim campió tindrà un premi extra, perquè a més de jugar la primera ronda de la fase prèvia de la Lliga de Campions, en cas de quedar eliminat, també disputarà l’Europa League, suposant una injecció econòmica molt important. «Som els vigents campions i és normal que siguem el rival a batre», assegura el tècnic colomenc, Richard Imbernón.
 
Des que va arribar a la banqueta, el seu equip s’ha proclamat sempre campió de la Primera Divisió. «No és gens fàcil. Guanyar quatre lligues consecutives és una fita i sumar la cinquena seria històric. Ens motiva molt aconseguir-ho. Aquesta ratxa dels últims anys demostra que dins i fora el camp s’estan fent les coses molt bé», i sobretot al llarg dels anys «s’ha encertat en els fitxatges». Aquesta temporada la plantilla s’ha reforçat amb Moisés, Juli Sànchez, Cisteró, Torres i Andrés. Amb aquestes incorporacions, comparant amb el curs passat, «hem guanyat en fons d’armari. Qualsevol jugador que entra a la convocatòria pot estar a l’onze inicial. Amb això tens moltes més opcions de fer canvis».
 
Diumenge passat es proclamava guanyador de la Supercopa, el primer dels tres títols a que opten. Per primer cop, els volen sumar tots la mateixa campanya. «Tenim un deute pendent. En aquesta etapa no hem aixecat cap Copa Constitució i ens faria molta il·lusió també guanyar-la, però sabem que la lliga és el prioritari, perquè et dona accés a la Lliga de Campions». Sant Julià, Lusitans i UE Santa Coloma es posicionen també per entrar als play-off pel títol, però equips com l’Engordany i l’Inter s’han reforçat per donar guerra i intentar colar-se en el grup de dalt. Comptar amb més candidats, tot i ser rivals, per a Imbernon és positiu: «Necessitem un cinquè equip que millori els enfrontaments directes i que trenqui l’hegemonia dels quatre grans». Els conjunts que es presenten de sortida amb més opcions d’ocupar  les dues últimes places, la de promoció i descens directe són l’Encamp i el Penya Encarnada d’Andorra.
 
Festa deixa la banqueta / El Lusitans es troba la setmana de començar la lliga amb la dimissió de Diogo Festa. S’estrenava com a entrenador del primer equip i ho deixa perquè després de 10 anys al club «tinc ganes de descansar una mica del futbol. Acabo un cicle. Tinc ganes de descansar i si surt alguna cosa en el futur ja ho valoraré», assegura Festa. Durant la dècada que ha estat al club ha ocupat diferents càrrecs i ha comprovat l’evolució de l’entitat: «S’ha fet un molt bon treball. Hem guanyat lligues, competit a Europa i el pressupost del club ha crescut molt». El Lusitans està a prop de tancar un nou entrenador. El president, Antonio da Silva, no veu que aquest sigui un grans trasbals: «Veig a l’equip molt bé per començar la lliga. Ara falta que arribin els resultats.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT