PUBLICITAT

ESCALDES-ENGORDANY

Discutint la ciutat del futur

Més de 300 persones participen al primer City Science Summit d’Andorra, amb l’MIT

Per EL PERIÒDIC

Participants al City Science Summit debaten en grups les conclusions d’una de les ponències, ahir.
Participants al City Science Summit debaten en grups les conclusions d’una de les ponències, ahir. | ANA /L. M.
Més de 300 persones han assistit a la primera edició del City Science Summit d’Andorra, que ha superat les expectatives. La majoria dels participants han arribat de ciutats com Xangai, Taipei, Hamburg, Boston o Hèlsinki, que són les principals amb les quals està col·laborant el Massachusetts Institute of Technology (MIT), organitzador de l’esdeveniment.

Les ponències s’han celebrat al recent estrenat Espai d’Innovació d’Actua (situat a la planta baixa de Caldea), on el secretari d’Estat per a la Diversificació Econòmica, Josep Maria Missé, va avançar ahir que volen que sigui «el centre de la innovació a Andorra», segons informa l’ANA. Missé va argumentar que el fet que el país compti amb un espai «on es discuteixi sobre innovació i, en concret, sobre com han de ser les ciutats del futur», posiciona Andorra al capdavant d’aquests àmbits de discussió.

El secretari d’Estat va destacar el pròxim repte de la fundació Actua: incorporar el sector privat, per tal que pugui aprofitar projectes com el PEV (Persuasive Electric Vehicle) o el City Scope, aquest últim només desplegat a Hamburg, Andorra i, més recentment, a Taipei.

Ciutats ben dissenyades

El City Scope és una eina que proposa l’MIT per tal de ser més eficients en el disseny de les ciutats i, segons va afegir Missé, ja s’està aplicant «a la vida quotidiana» a través d’un acord de col·laboració entre Actua i els comuns d’Andorra la Vella i Escaldes-Engordany. Per exemple: al Clot d’Emprivat, per analitzar com ha de ser el seu creixement, o també en l’anàlisi d’esdeveniments com el Tour de França, el Cirque du Soleil o la Volta Ciclista a Espanya, per ser més efectius en la presa de decisions.

El director del grup d’investigació Changing Places & de la iniciativa City Science, MIT Medial Lab, Kent Larson,va explicar, durant la seva intervenció a l’esdeveniment, que l’Espai d’Innovació d’Actua és «perfecte» per desenvolupar aquest tipus de trobades i que, tot i ser un país petit i amb algunes limitacions, «Andorra pot ser un referent en innovació». Larson va matisar que el fet de ser un país sense aeroport ni infraestructura ferroviària, provoca aquest tràfic tan intens, la qual cosa és una «oportunitat per desenvolupar nous models de vehicles», més petits, autònoms i menys contaminants, utilitzant energies renovables. Per últim, el directiu va considerar que el fet de ser un país petit dona facilitats i, per això, les empreses es volen instal·lar aquí.

Les trobades al voltant de la innovació i les ciutats del futur s’han fet al nou Espai d’Innovació d’Actua, situat a la planta baixa de Caldea, el qual acollirà molts esdeveniments similars a partir d’ara.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT