PUBLICITAT

LA SEU D'URGELL

Ordre per citar els alcaldes aforats, entre ells, Batalla

El fiscal vol investigar els batlles-diputats que donen suport a l’1-O

Per EL PERIÒDIC

Batalla firma el decret de l’1-O.
Batalla firma el decret de l’1-O. | EL PERIÒDIC
El fiscal general de l’Estat espanyol, José Manuel Maza, ha ordenat a la Fiscalia Superior de Catalunya i a la del Tribunal Suprem que citin a declarar en qualitat d’investigats els alcaldes que col·laboren amb el referèndum català de l’1 d’octubre i que tenen la condició d’aforats, ja sigui perquè són també diputats al Parlament o al Congrés dels Diputats, segons explica RàsioSeu. Entre aquests batlles hi ha el de la Seu d’Urgell, Albert Batalla; l’alcalde de Tortosa, Ferran Bel; l’alcalde de Mollerussa, Marc Solsona; l’alcalde de Valls, Albert Batet, i l’alcaldessa de Vilanova i la Geltrú, Neus Lloveras, que també té una querella per la seva actuació com a presidenta de l’Associació de Municipis per la Independència (AMI).

Els representants municipals formen part de la llista dels 712 alcaldes que aquesta setmana el Ministeri Públic ja ha anunciat que citarà a declarar per col·laborar amb l’1-O, tanmateix, per la seva condició d’aforats només poden anar a declarar a aquestes fiscalies. Maza també ordena obrir diligències per investigar si aquests ajuntaments estan «cooperant en l’organització del referèndum il·legal». Ahir, però, la citació encara no s’havia fet efectiva. L’Associació de Municipis per la Independència (AMI) i l’Associació Catalana de Municipis (ACM) han recomanat als 712 alcaldes investigats per col·laborar amb l’1-O que vagin a declarar per defensar el referèndum. El Ministeri Públic creu que l’actuació dels alcaldes en relació al referèndum podria ser constitutiva dels delictes de desobediència, prevaricació i malversació de fons públics.

D’altra banda, les dues entitats municipalistes han convocat els alcaldes catalans i «tots els edils que creuen en la democràcia» a una concentració que tindrà lloc aquest migdia, a les 12, a la plaça Sant Jaume de Barcelona per mostrar el seu «rebuig» a la justícia espanyola.

Coincidint amb l’inici de campanya de l’1-O, la Seu acull diversos actes. ERC organitza a les sis de la tarda a la plaça Soldevila, el debat Tres generacions, un mateix objectiu, amb la intervenció de Sílvia Manresa, Elisabet Garrabou i Dolors Majoral. A les 19.15 hores, al parc del Cadí, la JNC promou una xerrada jove per resoldre dubtes sobre el referèndum.

Finalment, el PDeCAT, sota el lema SíAlmillorPaís, celebrarà demà a les set de la tarda, a la Sala de la Immaculada, un acte amb la consellera de Governació, Meritxell Borràs, i l’alcalde de la Seu i diputat al Parlament de Catalunya, Albert Batalla.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT