PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

El Tribunal Superior accepta l’apel·lació de Samarra pel ‘cas Orfund’

La defensa de Cinca i Terrén té 15 dies per contestar el recurs

Per L. R

El ministre de Finances, Jordi Cinca.
El ministre de Finances, Jordi Cinca. | CFGA / CEsteve
El Tribunal Superior ha admès a tràmit el recurs d’apel·lació presentat per l’expresident d’Orfund, Joan Samarra, contra la decisió del Tribunal de Corts d’arxivar la querella contra el ministre de Finances, Jordi Cinca, i l’empresari Manuel Terrén, ambdós executius de l’empresa Orfund. 
 
Com a ponent de la causa s’ha nomenat a la magistrada Marie Compte. Un cop feta l’admissió, la Fiscalia i la defensa de Cinca i Terrén tenen 15 dies per contestar el recurs. 
 
El ‘cas Orfund’ / Samarra va entrar a tràmit una querella contra Cinca i Terrén el novembre passat acusant-los d’apropiació indeguda, administració deslleial i blanqueig de capitals. Tot i això, el Tribunal de Corts va decidir arxivar la causa després d’uns mesos d’investigació assegurant que no hi havia ni els més mínims indicis de la comissió del delicte. En vista d’aquest fet, Samarra va decidir presentar un recurs al Tribunal Superior, i després d’analitzar la casuística, l’estament ha decidit admetre’l a tràmit. Aquest pas només és un tràmit processal i no assegura en cap cas que s’acabi realitzant un judici. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT