PUBLICITAT

Barcelona

Una nova plataforma per orientar la ciutadania rural

La iniciativa ofereix recursos i serveis de les comarques de Catalunya

Per EL PERIÒDIC

Presentació de la plataforma virtual ‘Viure a rural’.
Presentació de la plataforma virtual ‘Viure a rural’. | Consorci GAL Alt Urgell-Cerdanya
L’Espai Provença de Barcelona va acollir dijous passat la presentació de la plataforma virtual Viure a rural, que ofereix recursos i serveis de les comarques rurals de Catalunya. La iniciativa, que s’emmarca en el projecte Odisseu, vol donar resposta a les persones que se’n van a viure a una zona rural perquè hi han trobat una feina, a les famílies que volen començar un altre projecte de vida en aquest entorn i també a les empreses de nova creació que s’hi estableixin, segons informa RàdioSeu.
 
Viure a rural és el primer pas per tal de convertir els Grups Leader en antenes d’acollida als territoris i sorgeix amb la idea de visualitzar les comarques rurals Leader catalanes com a lloc on treballar i residir més enllà d’un destí turístic. Té un vessant informatiu molt pràctic que permet cercar la ubicació i dades bàsiques de contacte dels principals serveis públics en habitatge, salut, educació, treball i emprenedoria, medi ambient i mobilitat, cultura i lleure i esports.
 
Actualment, hi ha 1.243 recursos introduïts que es poden cercar, ja sigui en base a la tipologia del recurs o en base a un territori. Amb tot, a través de la plataforma, l’usuari pot trobar la informació que necessita per anar a viure o treballar al món rural.
 
Odisseu / El projecte Odisseu, en el qual s’emmarca Viure a rural.cat, està finançat pel Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació i pel Fons Europeu Agrícola de Desenvolupament Rural (Feader), a través del Programa de Desenvolupament Rural de Catalunya (2014-2020) i per la Direcció General de Joventut del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies. 
 
El programa l’impulsa l’Associació d’Iniciatives Rurals de Catalunya (ARCA) i la Fundació del Món Rural, amb la col·laboració dels grups d’acció local Leader catalans i la xarxa de professionals de Joventut. La iniciativa la coordina el Consorci GAL Alt Urgell-Cerdanya. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT