PUBLICITAT

Ordino

La Jonca omple l’Auditori Nacional amb un recital de popular i clàssica

El recinte frega el ple de localitats per al concert de Meritxell

Per El Periòdic

Una imatge del concert de Meritxell, ahir.
Una imatge del concert de Meritxell, ahir. | ANA / C. B.
Una vintena de músics de corda van participar ahir al matí en el concert tradicional de Meritxell amb la Jove Orquestra Nacional de Cambra d’Andorra (Jonca), gestionada pel Govern i la Fundació Crèdit Andorrà, segons informa l’agència ANA. 
 
Davant d’un Auditori Nacional pràcticament ple, la formació va interpretar un programa que va combinar la música popular i la clàssica, introduint danses de taverna i clàssiques: «La música clàssica surt de la popular. La clàssica és la música portada a l’extrem, però l’esquelet és la popular», va indicar el director convidat del concert, Elias Porter. 
 
L’Elias és viola de l’ONCA i especialista en música folklòrica dels Pirineus. El director titular, Gerard Claret, va assegurar que el concert és una doble satisfacció, ja que «ofereix alhora música tradicional i clàssica i compte amb la participació de l’Elias, uns dels primers membres de la Jonca». 
 
Els joves músics han estat acompanyats en diferents obres per Pep Lizandra, amb veu i acordió, i per Mariona del Carmen de la Portilla, amb la percussió. La polca d’ours, les corrandes de la Jonca, Les fonts del Segre i Suite de gigs celtes són algunes de les danses populars que ha interpretat la Jonca. Entre les obres clàssiques han destacat el Minuet de la simfonia número 40 de Wolfgang Amadeus Mozart i la Wiener polka de Johan Strauss.
 
Dissabte, l’ONCA Bàsic / A més, dissabte a la tarda, l’Era gran de la casa Rossell d’Ordino va ser l’escenari d’un nou concert del cicle ONCA Bàsic. L’actuació va anar a càrrec del Quartet per l’Art sota el títol Mozart: un músic, mil personatges.
 
El concert es va emmarcar dins dels actes de celebració de les Jornades Europees del Patrimoni que van tenir com a eix central l’exposició dels béns mobles de casa Rossell, documentada des del segle XV. 
 
Així, la Fundació ONCA va contribuir a donar a conèixer el seu patrimoni i, en especial, l’era de grans dimensions que ha estat rehabilitada recentment i que forma part dels diversos annexos de la casa Rossell. 
 
L’espectacle va comptar amb l’assistència d’un centenar de persones, que van gaudir de peces per a quartet de Mozart de diferents estils, des d’òpera seriosa i còmica, música virtuosa d’estil italià, i fins a música contrapuntística alemanya o balls de festa austríacs.
 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT