PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Cinc joves gaudiran del programa d’integració

La Fundació Privada Tutelar ja ha trobat local i arrencarà la prova pilot al llarg d’aquest any

Per El Periòdic

Un programa per la inserció al món laboral per a discapacitats.
Un programa per la inserció al món laboral per a discapacitats. | MARICEL BLANCH
La prova pilot del programa per a joves amb discapacitat greu d’entre 16 i 25 anys que la Fundació Privada Tutelar iniciarà al llarg d’aquest any, arrencarà amb uns cinc o sis joves. Així ho va explicar ahir la secretària de l’entitat, Rosa Castellón, la qual va avançar que tenen el local on s’executarà un projecte que començarà a treballar la integració de joves amb autisme «d’una alta necessitat de suport». 
 
La Fundació ha contractat una persona per poder materialitzar aquest projecte i ara com ara es treballa en el seu disseny, en l’anàlisi dels perfils de persones que en poden formar part –es començarà amb joves amb autisme però s’avaluaran altres perfils– i en la creació d’un protocol, informa l’ANA.
 
De manera paral·lela, s’anirà adequant el local, que es troba al centre d’Andorra la Vella i que ha estat una cessió d’un particular, en el qual hi hauran diferents sales –com una de psicomotricitat, una altra per a activitats terapèutiques o un espai per a activitats lúdiques, entre d’altres– en les quals poder treballar amb els joves i també amb les famílies. 
 
Hi haurà un coordinador, un tècnic i monitors de suport, per la qual cosa es calcula que el projecte integrarà entre quatre o cinc persones que la Fundació Privada Tutelar haurà de contractar. A banda de la implicació del Govern, aquesta iniciativa també compta amb el suport de l’Escola Especialitzada Nostra Senyora de Meritxell i professionals del Servei de Salut Mental de l’Hospital i, ara com ara, també estan rebent l’assessoria d’una empresa externa. Les parts implicades treballen en una comissió per anar «avançant i tancant» diferents aspectes perquè el projecte es pugui posar en marxa de manera immediata. 
 
Els joves estaran en aquest servei entre les vuit del matí i les cinc de la tarda i treballaran diferents aspectes com les àrees de relacions socials, el trastorn del llenguatge i la comunicació, trastorn de la simbolització, imaginació i creativitat i l’àrea de la conducta.
 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT