PUBLICITAT

ENCAMP

Intenció de repetir

Els organitzadors volen que l’any vinent la prova torni després de reunir més de 10.000 persones

Per EL PERIÒDIC

Bandera en mà, un participant salta les brases abans de creuar la línia d’arribada.
Bandera en mà, un participant salta les brases abans de creuar la línia d’arribada. | EMILIO PRENAS
Les diferents parts implicades en l’organització de l’Spartan Race estan més que satisfetes pel resultat de la segona ocasió que l’esdeveniment es desenvolupa a Andorra. En aquesta ocasió més de 10.000 persones van assistir a la prova i la intenció és repetir l’experiència l’any vinent per la participació que suposa a nivell de corredors i de públic, i el que aporta a la parròquia d’Encamp a nivell econòmic.

Després de dos dies de competició el cònsol major de la parròquia, Jordi Torres, assegurava estar «molt satisfet de com ha transcorregut tot i la quantitat de gent que hi ha hagut». A partir d’avui iniciaran les converses per a que l’any vinent, per tercer cop, la prova es torni a disputar a Grau Roig. «Farem tot el possible per a que així sigui» i en una mica més d’un mes confia en donar «més bones notícies», confirmant l’acord per repetir l’experiència.

De la mateixa manera ho veu Ángel Sanz, director de l’Spartan Race Espanya. En aquesta edició considera que «des d’un punt de vista esportiu no podem estar més contents. Hem tingut als millors esportistes d’Europa i de fora». Fins i tot la polèmica que va haver-hi dissabte amb el guanyador té el seu punt positiu: «La part bona és que hem vist la manera amb un sistema de vídeo de revisar possibles conflictes, que ha estat molt bé i ens dona claredat». Pels inputs rebuts durant les dues jornades «la gent està encantada, el recorregut és preciós i hem tingut la benedicció de la neu. Esportivament no es pot demanar més. És unànime dir que és perfecte», en una estada on «la comunitat espartana ha compartit una experiència brutal. S’han ajuntat més de 4.500 persones i amb els acompanyants són quasi 15.000 a Grau Roig».

Esperit espartà / Els espartans han passat a la història per comptar amb els soldats més combatius del món hel·lènic. Demostraven una valentia que també van haver de mostrar els participants al Campionat d’Europa d’Spartan Race, perquè el fred i la neu van fer acte de presència a Grau Roig. A la modalitat beast, de 21 quilòmetres, el guanyador en categoria masculina va ser l’eslovac Michal Rajniak amb un temps de 2.42.46 hores. Va concloure segon, però es va produir un canvi de classificació a causa d’una penalització a l’espanyol Albert Soley, que havia estat primer, i que no va completar correctament obstacles. Finalment es va haver de conformar amb el subcampionat, amb un crono després de ser castigat amb 90 segons de 2.43.59. Completava el podi el txec Tomas Satinsky (2.44.17). En femení la vencedora va ser la txeca Zuzana Kocumova, que suma el seu tercer títol continental consecutiu. Marcava un registre de 2.57.08. La van seguir la sueca Yoie Bohlin (3.08.26) i l’eslovaca Eszter Hortobágyiová (3.08.59). En la categoria competitive s’imposaven l’eslovac Ladislav Sventek (2.57.08) i la polonesa Agata Pietroszek (3.26.34), en open el francès Guilhem Pailleret (2.59.37) i l’espanyola Laura Carriches (4.08.43) i per equips el 48KBOX (4.57.26).

A la modalitat d’esprint, de cinc quilòmetres, els guanyadors van ser l’hongarès Mate Wassermann amb 46.47 minuts i la txeca Kristýna Nováková amb 56.52. Per equips la victòria era per l’Arrebufo Spartan Team amb 1.06.58. A la modalitat super, en supercompetitive s’adjudicaven la prova l’eslovac Jakub Haviarik (1.57.41) i l’espanyola Silvya Zúñiga (2.42.38), en open l’holandès Frank van Lieshout (2.19.56) i l’espanyola Martina Capdevila (3.17.25), per equips el Kickboxer (4.00.39), i per relleus la República Txeca.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT