PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Dona sang, sigues solidari

La Creu Roja Andorrana organitza la 3a campanya d’extraccions al Prat del Roure

Per ESTEFANIA GRACIA

Un donant de sang al Prat del Roure, ahir.
Un donant de sang al Prat del Roure, ahir. | ANA / M. T.
Vine a donar sang, sigues solidari, aquest és el lema que la Creu Roja Andorrana està utilitzant durant la 3a campanya d’extraccions de sang realitzada al Principat. La iniciativa es va iniciar ahir i continuarà durant el dia d’avui de les onze del matí a les dues del migdia i de les 16.30 hores a les 21.30 h al Prat del Roure, a Escaldes-Engordany. 
 
Segons va destacar ahir la coordinadora de l’àrea de promoció i activitats de la salut pública de la Creu Roja Andorrana, Anna Arias, l’objectiu de la campanya «és aconseguir nous donants i superar les 200 extraccions. Tot i que la meta global [un cop s’hagin realitzat totes les campanyes d’enguany], és superar els 1.095 donants que l’any passat van acudir a les diferents jornades de la Creu Roja». 
 
De fet, Arias va remarcar que la societat andorrana «és cada vegada més solidària» i que això es mostra en les extraccions de sang, «ja que en cada edició en realitzem més». 
Durant aquest any, l’entitat humanitària ha realitzat dues jornades d’extraccions a Vallnord, la Marató de sang anual i la 3a campanya esmentada. La propera i darrera activitat de l’any serà una jornada de donació que es farà a principis del proper mes de desembre a la seu de MoraBanc, a l’avinguda Meritxell. 
 
Malgrat que a hores d’ara no es tenen xifres oficials, Arias confia en poder superar els mil donants anuals i complir amb el nombre d’extraccions que s’han estat traslladant fins ara a Catalunya.  
El Banc de Sang i Teixits català, que és qui acull tota la sang extreta a Andorra, assegura que cada dia falten 1.000 donacions per poder atendre les necessitats dels malalts de Catalunya. A més, destaca que com la sang caduca, cal que cada dia hi hagi donacions noves. De fet, el banc remarca que –per anar bé– hauria de tenir reserves de sang per cobrir les necessitats equivalents a 7-9 dies, cosa que actualment no té.  

Els requisits / Per poder donar sang és obligatori complir dos requisits: tenir entre 18 i 65 anys i pesar més de 50 kg. També és recomanable menjar i hidratar-se bé abans de fer la donació i, si és el primer cop que es dona sang, cal dur un document d’identitat.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT