PUBLICITAT

Andorra La Vella

El Tribunal Superior desestima el recurs del carceller acusat d’abús sexual

El Tribunal ratifica la pena de 20 mesos de presó condicional

Per ESTEFANIA GRACIA RUIZ

El centre penitenciari de la Comella.
El centre penitenciari de la Comella. | MARICEL BLANCH
El Tribunal Superior (TS) va desestimar ahir el recurs d’apel·lació interposat per la defensa del carceller acusat l’any passat d’un delicte menor d’abús sexual amb prevalença a major d’edat. Els fets es remunten a l’any 2012, quan una interna del centre penitenciari de la Comella i una professora van declarar haver patit abusos per part d’un dels funcionaris del centre, tot i que finalment només es va condemnar l’abús a la mestra. 
 
Amb la desestimació del recurs, el Tribunal Superior ratifica la sentència dictaminada pel Tribunal de Corts el passat mes de febrer, que condemna el carceller a 20 mesos de presó condicional i dos anys de suspensió del seu càrrec com a agent penitenciari, així com a l’obligació de pagar una indemnització de 8.000 euros a la professora. 
 
Absolució / El recurs de la defensa demanava l’absolució total del seu acusat al·legant que no existien proves suficients per inculpar el penitenciari d’un delicte d’abús sexual. Per tot, durant la presentació del recurs, la magistrada va remarcar que, al no haver-hi proves, s’estava «vulnerant la presumpció d’innocència». En aquest mateix context, la defensa va exposar que el que existia era una versió dels fets i que en cap cas quedava acreditat que aquests fossin reals. 
 
De fet, va emfatitzar que en el cas de la interna, tenia una tendència a «inventar-se» les coses, segons van assenyalar també diversos testimonis i un psicòleg durant el judici. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT