PUBLICITAT

Andorra La Vella

Tres anys de presó per participar en l’‘operació Neta’

La pena implica sis mesos i 10 dies ferms i una multa de 2.000 euros

Per ESTEFANIA GRACIA RUIZ

Una Sala de la Seu de la Justícia.
Una Sala de la Seu de la Justícia. | EMILIO PRENAS
El Tribunal Superior (TS) va dictaminar ahir tres anys de presó (d’aquests, sis mesos i 10 dies ferms) i una multa de 2.000 euros per a un jove acusat d’un delicte major de tràfic de productes estupefaents i d’un delicte menor de consum de cocaïna en el marc de l’operació Neta, que va ser desmantellada a Andorra l’any 2014. 
 
Des de la seva detenció, el jove ja ha complert 142 dies d’arrest preventiu, per tant, aquest període es restarà a la pena interposada pel TS. 
 
Amb la sentència del Tribunal  Superior, s’estima parcialment la resolució interposada pel Tribunal de Corts el passat mes d’abril, que condemnava l’acusat a tres anys de presó (un any condicional) i a pagar una multa igualment de 2.000 euros. A banda, Corts va atribuir al jove contravencions penals continuades de consum individual, en grup i en lloc públic de productes estupefaents. Per aquests fets, se li va imposar una multa de 400 euros per cadascuna de les contravencions, una sentència que el Tribunal Superior també va ratificar ahir. 

El recurs presentat per la defensa demanava que es reduís la pena dictaminada per Corts per evitar que l’acusat hagués d’entrar al centre penitenciari. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT