PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

La Setmana de la caça de l’isard deixa 117 captures

555 caçadors de 52 colles han assolit el 81,8% de les preses permeses

Per El Periòdic

Un isard trobat a les muntanyes del Principat durant l'època d'estiu.
Un isard trobat a les muntanyes del Principat durant l'època d'estiu. | El Periòdic
La tradicional Setmana de la caça de l’isard s’ha tancat amb un total de 117 captures, de les 143 que s’havien autoritzat. El balanç, però, encara no és el definitiu, ja que els caçadors disposaven de 24 hores des de la captura fins al control morfobiomètric de la peça capturada per part del Cos de Banders i, per tant, durant el dia d’ahir encara es podia registrar alguna captura, tot i que no alteraria molt la xifra registrada.
 
La Setmana de la caça va començar el 10 de setembre i va cloure el diumenge passat, amb la participació de 555 caçadors que es van agrupar en un total de 52 colles. La Setmana de caça de l’isard va fixar per a aquest 2017 un índex de captura del 17,88% –a tan sols un 2,12% del màxim que marca el reglament, un 20%–, el que demostra la clara recuperació de l’espècie, que ara volta els 800 exemplars. D’aquí que s’hagi permès superar les 119 captures que l’any passat van dur a terme 511 caçadors.
 
El director del Cos de Banders, Miquel Rossell, va considerar ahir que el fet que no s’hagin esgotat el total de captures autoritzades «respon a la climatologia adversa dels darrers dies de la setmana», segons informa l’ANA. Ha plogut, s’han registrat temperatures baixes que en molts indrets de muntanya han estat negatives, més el vent que ha fet acte de presència en nombroses ocasions rebaixant encara més la sensació tèrmica. 
 
A més, Rossell va indicar que els caçadors són cada vegada «més selectius» en el moment d’escollir la peça que han d’abatre i que aquest és un dels grans motius pels quals no s’ha assolit el total de les captures, que s’ha quedat en un 81,8% del màxim que permetia el Cos de Banders.
 
Tres expedients sancionadors / El balanç de la setmana és positiu, tot i que s’han registrat tres expedients sancionadors. Els expedients oberts fan referència, en els tres cassos a situacions en què s’ha caçat un isard i no s’ha anellat i, per tant, les persones afectades s’exposen a una sanció econòmica i a la retirada de la llicència de caça durant tres temporades.
 
Des del Cos de Banders s’ha volgut remarcar i agrair la participació dels caçadors tant en el recompte general com en la recollida de mostres biològiques de l’animal, que permetrà conèixer l’estat de salut de la cabana.
 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT