PUBLICITAT

LA SEU D'URGELL

Suport als alcaldes d’Oliana i de Pont de Suert al jutjat

La Fiscalia espanyola ja ha citat 32 batlles del Pirineu i de Ponent

Per EL PERIÒDIC

Acte conjunt d’alcaldes catalans en suport al referèndum, dissabte.
Acte conjunt d’alcaldes catalans en suport al referèndum, dissabte. | AMC
L’Assemblea Nacional Catalana (ANC) Alt Urgell convoca la ciutadania aquest matí a concentrar-se una concentració davant dels Jutjats de la Seu d’Urgell, a la plaça de Jacint Verdaguer, ja que a les 9.30 hores hi han de comparèixer els alcaldes d’Oliana, Miquel Sala, i del Pont de Suert, José Antonio Troguet. La Fiscalia de l’Estat espanyol ha citat a declarar un total de 32 alcaldes de la demarcació de Lleida amb relació al seu suport al referèndum sobre el futur polític de Catalunya previst per a l’1 d’octubre i els alcaldes Sala i Troguet són els primers, segons informa RàdioSeu.

Diversos altres alcaldes de Ponent i de l’Alt Pirineu, tots ells de poblacions de més de 2.000 habitants, han estat citats a declarar en d’altres seus judicials. En el cas del de la Seu d’Urgell, el també diputat de Junts X Sí Albert Batalla, encara no ha rebut cap citació per anar a declarar. En cas de rebre-la, hi hauria de respondre a la Fiscalia Superior de Catalunya, atesa la seva condició d’aforat, ja que és diputat al Parlament de Catalunya. El mateix passa amb l’alcalde de Mollerussa, Marc Solsona.

L’alcalde de Tremp, Joan Ubach, el de Sort, Raimon Monterde, i el de Rialp, Gerard Sabarich, han estat citats per aquest dijous als jutjats de Balaguer, juntament amb el de Juneda, Antoni Villas, per anar a declarar pel seu suport al referèndum del primer d’octubre.

Prèviament, demà han de declarar diversos alcaldes que han rebut el requeriment per a aquesta data, entre d’altres, l’alcalde de Fondarella i també president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, juntament amb els batlles de Cervera, Ramon Royes; de Linyola, Àlex Mases; del Palau d’Anglesola, Montse Messeguer, i d’Aitona, Rosa Pujol.

Finalment, divendres han estat citats a declarar els responsables municipals de Tàrrega, Bellpuig, Almacelles i Rosselló.
La Fiscalia General té previst citar els més de 700 alcaldes catalans que han firmat el decret de suport al referèndum pel qual cediran locals per acollir la votació.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT