PUBLICITAT

Nova York

Andorra té el sí de Colòmbia per acollir la Cimera Iberoamericana

La reunió entre Martí i el seu homòleg Santos assegura un vot

Per El Periòdic

Marti i Santos, durant la reunió a la seu de les Nacions Unides, ahir.
Marti i Santos, durant la reunió a la seu de les Nacions Unides, ahir. | SFG
Colòmbia donarà el seu suport a la candidatura d’Andorra per ser escollida com a seu de la Cimera Iberoamericana el 2020. Així ho va fer saber ahir el president del país sudamericà, Juan Manuel Santos, al cap de Govern, Toni Martí, durant reunió mantinguda a la seu de les Nacions Unides en el marc de la celebració de la 72a Assemblea General, a Nova York.
 
Durant la trobada, a la qual també hi van assistir les ministres d’Afers Exteriors d’Andorra i Colòmbia, Maria Ubach i Maria Ángeles Holguín, respectivament, els mandataris van coincidir en constatar el bon clima de les relacions entre els dos països durant l’organització, per part d’Andorra, de la sectorial d’Educació que es va fer al Principat durant el mandat de Colòmbia. En aquest sentit, el president colombià va rebre de manera positiva la possibilitat que ofereix el Principat de compartir amb altres països la celebració de determinades reunions sectorials. 
 
Acord per negociar el CNI / Durant la trobada d’ahir, Martí i Santos van acordar donar el tret de sortida a les converses per negociar un Conveni de no Doble Imposició (CDI) entre Colòmbia i Andorra, que afavorirà les relacions econòmiques i empresarials entre els dos països. El cap de Govern va manifestar la voluntat de signar un CDI amb Colòmbia, que és un dels països econòmicament més dinàmics de la regió llatinoamericana i que manté estrets vincles comercials amb diversos països europeus. El CDI amb Colòmbia seria el primer conveni de doble imposició d’Andorra amb un país d’Amèrica Llatina.
 
Finalment, el cap de Govern va convidar el president Santos a visitar Andorra abans de finalitzar el seu mandat el maig de l’any que ve. Més enllà d’enfortir encara més els vincles entre ambdós països, aquesta visita serviria també per ressaltar les coincidències entre la trajectòria de Santos, que va obtenir el premi Nobel de la Pau el desembre de l’any passat pel procés de pau a Colòmbia, i la llarga tradició andorrana de pau i neutralitat.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT