PUBLICITAT

Andorra La Vella

El Govern formalitza la lluita contra la discriminació escolar

Andorra s’adherirà al conveni de la Unesco per reforçar la imatge educativa

Per ESTEFANIA GRACIA

Uns alumnes durant el primer dia d’escola.
Uns alumnes durant el primer dia d’escola. | MARICEL BLANCH
Andorra es vol afegir al Conveni de la Unesco relatiu a la lluita contra la discriminació en l’àmbit de l’ensenyament. Segons va informar ahir el ministre d’Educació i Ensenyament Superior, Eric Jover, el Govern ja ha aprovat l’adhesió i únicament queda el vistiplau del Consell General. 
 
El conveni obliga els Estats signants a aplicar una sèrie d’accions polítiques, com la derogació i eliminació de totes les disposicions legislatives i administratives que puguin comportar una discriminació en l’àmbit de l’ensenyament. Tot i això, des del ministeri s’assegura que Andorra no haurà de fer cap modificació legal ni a nivell d’organització interna dels centres, «ja que la no discriminació ja es practica en tots els sistemes educatius del país». Per tant, l’adhesió serà merament un instrument per «reforçar la imatge internacional d’una educació de qualitat que el Principat ja té». 
 
El conveni / El Conveni relatiu a la lluita contra la discriminació en l’àmbit de l’ensenyament es va adoptar a París el 14 de desembre de 1960 i va entrar en vigor el 22 de maig de 1962. En l’actualitat, 103 Estats en formen part, entre els quals es troben la majoria dels països europeus, com Espanya, França i Portugal. L’últim Estat que ha ratificat el Conveni és Bolívia, que ho va fer el passat mes d’agost.
 
El text del conveni defineix com a discriminació en l’ensenyament tota «distinció, exclusió, limitació o preferència que, basada en la raça, el color, el sexe, la llengua, la religió, l’opinió política o tota altra opinió, així com l’origen nacional o social, la condició econòmica o el naixement, tingui com a objecte o com a efecte destruir o alterar la igualtat de tracte entre les persones en matèria d’ensenyament». 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT