PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Els laboratoris, els primers en compartir la història clínica

Els usuaris podran escollir a quin centre enviar la seva mostra

Per EL PERIÒDIC

Un professional d’un laboratori del Principat.
Un professional d’un laboratori del Principat. | EFE / Chema Moya
El Ministeri de Salut preveu que els laboratoris seran un dels col·lectius de prestadors on primer s’implementarà la història clínica compartida, així ho va destacar el ministre de la cartera, Carles Àlvarez Marfany, en una carta enviada el passat mes de juny a un laboratori d’anàlisis clínics. 
 
Segons Àlvarez, aquest fet es farà efectiu una vegada estigui aprovada la llei que regula la història clínica –que actualment es troba a tràmit parlamentari–, «així com el seu corresponent desplegament reglamentari». 
 
Tanmateix, en la seva missiva, el ministre remarca que des del ministeri s’està «articulant amb el SAAS els mecanismes necessaris per permetre que els usuaris puguin triar lliurement a quin laboratori del país volen que s’enviï la mostra extreta als centres de salut del SAAS». En aquest sentit, els centre facturarien l’extracció al laboratori i aquest hauria de recollir i custodiar de forma segura la mostra obtinguda. 
 
Estalvi amb les noves tarifes / D’altra banda, en una resposta al conseller general del Grup Parlamentari Liberal Carles Naudi d’Areny Plandolit Àlvarez destaca que les noves tarifes de responsabilitat per certes determinacions analítiques, aprovades el passat 5 de juliol, suposaran un estalvi de més de 35.000 euros a la Caixa Andorrana de la Seguretat Social (CASS). 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT