PUBLICITAT

Andorra la Vella

El COA demana per a Doria una beca de solidaritat olímpica

L’organisme només fa la petició per a la palista per obtenir l’ajuda econòmica per als Jocs del 2020

Per JOAN JOSEP BLASCO

Jaume Martí i Mònica Doria, ahir en roda de premsa per parlar dels resultats de la palista.
Jaume Martí i Mònica Doria, ahir en roda de premsa per parlar dels resultats de la palista. | Emilio Prenas
Es una atleta de present, però, sobretot, de futur. Recentment Mònica Doria va guanyar el Campionat d’Europa júnior en C1 i la setmana vinent afronta el seu primer Mundial sènior, que significarà la seva finalització a la temporada. El títol continental i la progressió que segueix va fer que el Comitè Olímpic Andorrà (COA) realitzés la petició per a que la palista rebés una beca de solidaritat olímpica, l’única que es demana des del Principat per a un esportista nacional de cara als Jocs Olímpics de Tòquio dels 2020. En les pròximes setmanes hi haurà la resposta sobre la sol·licitud.
 
Aquesta ajuda econòmica la realitzen els comitès olímpics nacionals a l’internacional per als seus esportistes que realment tenen opcions de classificar-se per a uns Jocs. Són 1.000 dòlars al mes, que es reben fins a l’inici de l’esdeveniment. Aquesta vegada el termini s’amplia i la remuneració té una durada major, ja que anteriorment era de dos anys. Jaume Martí, president del COA, considera que la palista realment «té possibilitats de classificar-se pels Jocs», i és optimista de cara a que pugui rebre la beca. En les pròximes setmanes rebran la notificació sobre si li atorguen. Per a Martí, l’or de Doria a l’Europeu júnior «és dels millors resultats que hem tingut a Andorra», i per la competició que és, «s’ha de valorar molt». Per aquest motiu «intentarem donar-li «el màxim suport possible» per a que pugui comptar amb les màximes garanties en la seva carrera esportiva.
 
L’aportació de la beca de solidaritat olímpica obriria un ventall de possibilitats a Doria. «Si me la donen em podrà ajudar bastant, sobretot, per viatjar una mica més, conèixer més canals i potser tenir més ajudes», com a nivell de material, afirma l’esportista, que conclourà a Pau la setmana vinent la temporada al Mundial sènior, on «hi ha atletes de molt nivell». És el seu debut en un esdeveniment d’aquestes característiques a la màxima categoria. Coneix la instal·lació d’altres vegades, «és un canal on hem remat bastantes vegades» i a la seva estrena esper fer «bones baixades, sentint-me còmoda, fluint, i els resultats ja vindran». 
Recorda la medalla d’or que va assolir a l’Europeu júnior, que va ser «el meu millor resultat» fins el moment, i espera seguir en línia ascendent a Pau, per tancar una temporada on ha estat «molt regular».
 
El seu entrenador, Marc Domenjó, considera que la classificació per als Jocs és possible perquè «és evident que té molta qualitat», però s’ha de ser pacient amb la seva evolució i s’ha de «tenir en compte que és molt jove», igual que Laura Pellicer, que també participarà a Pau. Les seves «són carreres a llarg termini» i «és molt important anar pas a pas».
 
La competició al Mundial s’obrirà el 27 de setembre amb dues mànegues classificatòries de C1. L’endemà se’n disputaran dues més en K1. El dia 29 seran les semis i finals de C1 i el 30 les de K1. Aquesta temporada Doria va prendre part a tres copes del Món en aigües braves. A Augsburg no va classificar-se per a semifinals en cap de les dues modalitats, mentre que a Ivrea i la Seu d’Urgell va aconseguir-ho en C1, però no en K1. Al Mundial júnior, a Bratislava, va ser semifinalista, acabant a la 19a posició en C1 i la 29a a K1.
PUBLICITAT
PUBLICITAT