PUBLICITAT

Lleida

Els Mossos confirmen que hi va haver intent d’homicidi

L’acusació demana 30 anys per al jove que va voler matar la seva ex

Per EL PERIÒDIC

L’Audiència Nacional de Lleida.
L’Audiència Nacional de Lleida. | RÀDIOSEU
El judici al jove que va cometre un presumpte delicte d’intent d’homicidi i lesions provocant un accident de trànsit en què volia matar la seva exparella, que l’acompanyava al vehicle, va començar dimarts a l’Audiència de Lleida. En la primera jornada, els Mossos d’Esquadra van donar veracitat a la hipòtesi que l’acusat hauria provocat l’accident amb la intenció de matar la seva excompanya, veïna de la Seu. La fiscalia sol·licita 22 anys de presó, mentre que l’acusació particular eleva la petició a 30 anys. L’accident va tenir lloc el 26 de juny de 2016 a la carretera N-260, al terme municipal de Ribera d’Urgellet. 
 
Segons ha publicat aquest dimecres el diari Segre, i que recull RàdioSeu, de la declaració dels agents de la Policia catalana es desprèn que l’accident «va ser intencionat» i que, per tant, es tractaria d’un intent frustrat d’assassinat masclista. En l’atestat del dia dels fets, els Mossos hi fan constar que a la carretera no van trobar marques que mostressin que l’acusat hagués intentat evitar la col·lisió contra un tot terreny que circulava en direcció nord, el qual va aconseguir esquivar el jove i va evitar així el xoc frontal. També detalla que, quan van arribar els agents, la noia ja els va dir que ell l’havia intentat matar. El noi, originari de Sevilla i que vivia a Tuixent quan va conèixer la jove, va ser detingut aquell mateix dia i des de llavors està ingressat en presó preventiva.
 
En la declaració de l’acusat, aquest va negar que provoqués l’accident ni que volgués fer mal a la seva exparella. El noi va dir que l’abril de 2014, a través de Facebook, ella va donar per acabada la relació i ell es va quedar a Sevilla. Tot i això, al juny de l’any passat va decidir anar a la Seu per parlar amb la noia, i ella va acceptar. Sobre l’accident, el noi va dir que «estava nerviós», que estaven discutint i que no va veure que venia un cotxe en sentit contrari. Per contra, els Mossos asseguren que el registre del seu telèfon mòbil constata un «comportament obsessiu» cap a la seva exparella, ja que l’havia arribat a trucar fins a 70 vegades en un dia. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT