PUBLICITAT

La Seu d'Urgell

Concentració a la Seu de suport al referèndum de l’1-O

Aquest vespre se celebra una encartellada popular a diverses poblacions

Per EL PERIÒDIC

Concentració a la Seu d’Urgell, ahir al vespre.
Concentració a la Seu d’Urgell, ahir al vespre. | V. M. M.
Amb el lema En defensa de la democràcia, les assemblees locals del PDeCAT, ERC, la CUP, Òmnium i l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) van convocar veïns, militants i simpatitzants a concentrar-se ahir a les vuit del vespre a la plaça dels Oms, davant de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell, per «defensar les institucions catalanes» i denunciar «l’agreujament de l’ofensiva de l’Estat espanyol contra Catalunya» amb relació al referèndum de l’1 d’octubre vinent. La concentració, convocada també en d’altres poblacions catalanes, va voler ser una demostració «pacífica però contundent» del rebuig a «la judicialització extrema» de la política catalana per part de les institucions espanyoles a mesura que s’apropa el referèndum» de l’1 d’octubre, informa RàdioSeu.
 
També amb relació al referèndum, tots els col·lectius favorables a la votació han convocat els habitants de l’Alt Urgell a col·laborar en l’Encartellada popular amb el lema No ens faran callar!. La concentració, que es farà simultàniament en almenys tres punts diferents de la comarca, tindrà lloc avui a les 21.30 hores. A la Seu es durà a terme des del passeig de Joan Brudieu; a Organyà, des de la plaça Major, i a Oliana, des de la Font.
 
D’altra banda, els alcaldes d’Artesa de Segre, Mingo Sabanés; de la Pobla de Segur, Lluís Bellera, i de Balaguer, Jordi Ignasi Vidal, es van negar ahir a declarar davant de la fiscalia als jutjats de Balaguer, on estaven citats per ser interrogats sobre el seu suport al referèndum. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT