PUBLICITAT

Andorra La Vella

Els directors decidiran com compensar les hores extres

Els funcionaris i agents de l’Administració no podran escollir com volen que se’ls retribueixi el treball fet de més

Per ESTEFANIA GRACIA RUIZ

L’Edifici administratiu del Govern d’Andorra.
L’Edifici administratiu del Govern d’Andorra. | MARICEL BLANCH
Els funcionaris i agents de l’Administració de caràcter indefinit ja no podran escollir que fer amb les seves hores extres. Fins ara, els treballadors tenien la potestat de decidir si volien que se’ls hi tornessin amb dies de descans o a través de retribucions econòmiques, però amb la nova modificació que va aprovar ahir el Govern, a partir d’ara aquesta decisió recaurà en els directors o responsables dels departaments de l’Administració. 
 
Segons va informar ahir el ministre portaveu, Jordi Cinca, a petició del Ministeri d’Administració i Funció Pública, l’Executiu ha decidit modificar el Reglament de sistemes de compensació, en concret, l’apartat 4 de l’article 8 d’aquest reglament, que tracta la compensació de les hores extraordinàries. 
 
L’UsdA critica la modificació / El secretari general de la Unió Sindical d’Andorra (USdA), Gabriel Ubach, va destacar ahir que aquesta modificació és una «opressió més del Govern demòcrata» i que fa que la «política d’Andorra s’assembli cada vegada més a la del president d’Espanya, Mariano Rajoy». De fet, Ubach va remarcar que Demòcrates per Andorra (DA) «només fa que continuar establint polítiques de majoria absoluta. I és que és incomprensible que ara els treballadors ja no puguin ni decidir què fer amb les seves hores extraordinàries i que siguin uns tercers qui tinguin la potestat de fer-ho». «Aquesta mesura s’ha pres perquè el treballador treballi i l’empresari disposi», va afegir Ubach. 
 
Per tot, el secretari general considera que s’està anant cap a una situació «deplorable» i cap a un «deteriorament de la funció pública. I és que el canvi és contraproduent en tots els sentits». 
 
Inconstitucionalitat / D’altra banda, Ubach va destacar que des de la Unió Sindical miraran si aquest canvi en el reglament és inconstitucional, ja que no veuen del tot clar que pugui ser un tercer qui decideixi què fer amb les hores extres d’un altre. 
 
El Reglament de sistemes de compensació va ser aprovat l’any 2003 per tal d’unificar els criteris i procediments de les circumstàncies laborals i dels conceptes no salarials del personal de l’Administració.
 
Reforma funció pública / Actualment, el Ministeri d’Administració i Funció Pública s’està reunint amb alguns dels sindicats del país per mostrar-los com els afectaran els canvis que es volen implementar amb la nova reforma de la Funció Pública. De fet, ahir va ser el torn del Sindicat de l’Enssenyament Públic (SEP), que es va trobar amb la ministra Eva Descarrega per tractar temes relacionats amb dita reforma. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT