PUBLICITAT

Andorra La Vella

Cinca: «S’ha fet el seguiment de Naturlandia segons els reglaments»

El ministre remarca que el Govern no té més a dir i que es remet a l’informe

Per ESTEFANIA GRACIA

Un os en un recinte de Naturlandia.
Un os en un recinte de Naturlandia. | Naturlandia
Després que el departament de Medi Ambient trametés el darrer informe sobre l’afer de l’os Torb, que va ser abatut a Naturlandia el passat mes de juny, la consellera general del Partit Socialdemòcrata (PS), Rosa Gili, va destacar –en analitzar dita documentació– que «el Govern no ha fet la feina d’inspecció a tots els nivells que li correspon per llei» i que, per tant, és part responsable en la mort del plantígrad. 
 
Al respecte, el ministre portaveu, Jordi Cinca, va respondre ahir que fins on ell sap, l’Executiu ha fet tots els seguiments corresponent a Naturlandia «segons marquen els reglaments i la llei». Per tant, va desmentir que el Govern no hagi fet la seva feina. De fet, Cinca va remarcar que en l’informe de Medi Ambient hi ha unes conclusions i que en aquestes «ja es detalla i es dona resposta a totes les qüestions» que es van derivar de l’abatiment de l’os, així com que en cap cas es fa referència a la manca d’inspeccions o seguiment per part de l’Executiu. 
 
Finalment, Cinca va puntualitzar que el Govern no té res més a dir en relació a aquest afer i que –en tot cas– el que havia de dir ja ho ha deixat palès a través de l’informe i de les seves conclusions. 

Demanda judicial / Actualment, a la Batllia hi ha tramitada una demanda judicial interposada per l’Associació Protectora d’Animals, Plantes i Mediambient d’Andorra (Apapma), contra els responsables i els propietaris de Naturlandia per la mort de l’animal.
 
Segons va destacar en el seu moment el president de l’associació, Carles Iriarte, amb la sanció administrativa de 6.000 euros que va interposar el Govern el passat 8 d’agost a Camprabassa (societat gestora de Naturlandia), «no n’hi ha prou», per tant, «creiem que s’havia de recórrer a la via judicial». Per tot, Apapma reclama que la Batllia determini «fins quins càrrecs arriba la responsabilitat» de l’abatiment  i que n’actuï en conseqüència. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT