PUBLICITAT

ESCALDES-ENGORDANY

El SAAS reclama la patent del programa informàtic

El cap de serveis cobrava per l’aplicació i com a assalariat

Per L. R.

Imatge aèria de l’Hospital Nostra Senyora de Meritxell.
Imatge aèria de l’Hospital Nostra Senyora de Meritxell. | El Periòdic
El Tribunal de Comptes va detectar que el Servei Andorrà d’Atenció Sanitària (SAAS) no estava rebent cap prestació econòmica per la comercialització i el manteniment del programari informàtic de classificació de pacients que s’utilitza en el servei d’urgències. Segons la informació del Tribunal, qui rebia aquesta dotació econòmica era el cap de serveis del SAAS que, tot i ser treballador i rebre un sou en qüestió, també tenia la patent de l’aplicació i cobrava per la seva utilització.

Aquest fet, segons el Tribunal, originava «perjudicis patrimonials al SAAS» que podrien generar responsabilitats, ja que segons el Codi de relacions laborals «les invencions de servei realitzades per la persona treballadora en compliment del seu contracte pertanyen a l’empresa, podent donar lloc a gratificacions salarials complementàries per al primer». I afegeixen que la Llei espanyola de propietat intel·lectual indica que «quan un treballador assalariat creï un programa d’ordinador, en l’exercici de les funcions que li han estat confiades o seguint les instruccions de l’empresari, la titularitat dels drets d’explotació corresponen exclusivament a l’empresari, tret de pacte en contrari».

Segons fonts consultades, en la comissió legislativa de Finances que va tenir lloc ahir i a la qual va assistir el president del Tribunal de Comptes, Francesc d’Assís, es va informar que el SAAS ja està prenent mesures sobre aquesta qüestió i demanarà cobrar el que li pertoca i que se li retorni el que fins ara no ha ingressat. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT