PUBLICITAT

Andorra La Vella

Cinca matisa que l’oferta de radioteràpia ha d’«encaixar»

El ministre remarca que l’entitat haurà de gestionar el servei dins del model sanitari

Per ESTEFANIA GRACIA

L'Hospital Nostra Senyora de Meritxell.
L'Hospital Nostra Senyora de Meritxell. | EL PERIÒDIC
El ministre portaveu, Jordi Cinca, va destacar ahir que el Govern encara està a l’espera de les possibles ofertes que es puguin fer per gestionar el servei de radioteràpia que es vol implantar al país. Tot i això, va voler remarcar que sigui quina sigui l’entitat que en un futur s’encarregui de gestionar dit servei –ja sigui pública o privada– ho haurà de fer dins el model sanitari andorrà i «encaixant» totalment «en l’oferta hospitalària». 
 
D’aquesta manera, el ministre va remarcar que el tema «de fons» no és tant si el centre gestor serà privat o no (fet que ha generat alguns enfrontaments entre el Govern i el SAAS), sinó que l’important és que un país com Andorra, «que té gairebé 80.000 habitants, tindrà un servei de radioteràpia, amb els beneficis que això comportarà per a la població».  
 
En aquest sentit, el ministre va destacar que per la grandària i ciutadania del Principat, «segurament un altre país no es plantejaria tenir una màquina de radioteràpia, també pels costos que això suposa». Però en aquest cas, el Govern ha mirat «més enllà dels paràmetres econòmics i dels usuaris que la màquina pot tenir i ha apostat per adquirir el servei». Perquè, segons Cinca, disposar d’aquesta instal·lació permetrà atendre a molts ciutadans que fins ara s’havien de desplaçar als països veïns i havien de passar llargs tractaments fora d’Andorra. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT