PUBLICITAT

ANDORRA LA VELLA

La reunió de l’OSCE tractarà la seguretat

Els participants parlaran de les tecnologies, el canvi climàtic i l’educació

Per ESTEFANIA GRACIA RUIZ

Marc Ballestà (membre suplent), Meritxell Palmitjavila (cap de delegació) i Carles Naudi (membre titular), han donat els detalls sobre la reunió de l'OSCE que se celebrarà a Andorra.
Marc Ballestà (membre suplent), Meritxell Palmitjavila (cap de delegació) i Carles Naudi (membre titular), han donat els detalls sobre la reunió de l'OSCE que se celebrarà a Andorra.
La reunió de tardor de l’assemblea parlamentària de l’Organització per la Seguretat i Cooperació d’Europa (OSCE), que se celebrarà a Andorra del 3 al 5 d’octubre al Centre de Congressos de la capital, tindrà com a eixos centrals la ciberseguretat, el canvi climàtic i l’educació. De fet, les jornades es realitzaran sota el lema La seguretat en l’àrea de l’OSCE: nous reptes i noves tasques.

Segons va informar ahir la consellera general i membres de la delegació andorrana a l’OSCE Parlamentària (OSCE-PA), Meritxell Palmitjavila, Andorra ha optat per parlar d’aquests temes perquè són tres àmbits que domina i que té presents en el seu dia a dia.

En relació, Palmitjavila va remarcar que darrerament el Principat ha implantat noves legislacions i normatives en el món de la ciberseguretat i el canvi climàtic i disposa d’un sistema educatiu propi. Per tant, serà una oportunitat per donar a conèixer les característiques del país en aquests àmbits i «fer reunions bilaterals» que després podran esdevenir en acords.

Les jornades / Tal i com va destacar el conseller general Marc Ballestà, que actua com a membre suplent de la delegació andorrana a l’OSCE-PA, al llarg dels tres dies de reunió es realitzaran tres comissions que tindran el propòsit de debatre entorn al lema comentat.

Una serà la Comissió de Seguretat i Política, on es divagarà al voltant de la ciberseguretat i on intervindrà, entre d’altres, el ministre de Justícia, Habitatge i Afers Socials, Xavier Espot. D’altra banda, hi haurà la Comissió d’Economia, Ciència, Tecnologia i Medi Ambient, on es parlarà sobretot de la seguretat mediambiental i com fer front al canvi climàtic. Una de les ponents per a aquesta comissió serà la ministra de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, Sílvia Calvó.

Finalment, les jornades integraran la Comissió Democràtica, Drets Humans i Qüestions Humanitàries, que debatrà sobre com promoure l’educació com a garantia d’estabilitat i desenvolupament. La reunió ja compta amb 53 països dels 57 integrants a l’OSCE i més de 400 assistents entre parlamentaris i acompanyants. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT