PUBLICITAT

Andorra La Vella

El Govern està «preocupat» per la situació que viu Catalunya

Més de 200 persones es concentren a la plaça del Poble

Per L. R

Concentració de suport a Catalunya, ahir.
Concentració de suport a Catalunya, ahir. | EL PERIÒDIC
El ministre portaveu, Jordi Cinca, va assegurar ahir que estan «preocupats» pel conflicte entre Catalunya i Espanya. Així ho va manifestar ahir en roda de premsa desitjant que aquesta «situació atípica» es resolgui «des del diàleg i amb serenor». «Ens mirem la situació amb el desig que el marge de diàleg no s’esgoti», va indicar. 
 
Cinca també va afegir que «el que hem d’evitar, com a veïns que som d’Espanya i Catalunya, és que tot el que s’està vivint aquests dies i setmanes no vagi a més, perquè evidentment no beneficia ningú». El ministre va recordar que són molts i diversos els lligams que té Andorra amb Catalunya i que van més enllà dels econòmics, ja que «qualsevol persona d’Andorra hi té lligams familiars, hi té els seus orígens o hi té els fills estudiant». Per tot plegat, «estem respectuosament expectants», tot entenen que «és una situació que han de resoldre dins de l’Estat veí». 
 
Concentració a la Plaça del Poble / D’altra banda, i com també es va fer a diversos punts de Catalunya i d’Espanya, l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) va convocar ahir a les vuit del vespre una concentració a la plaça del Poble «per defensar els nostres drets». Així ho va explicar el president de l’ANC, Manel Urindar, que va qualificar els darrers esdeveniments al país català de «molt greus i intolerables». En aquest sentit, Urindar va animar a les més de 200 persones que es van aplegar a Andorra la Vella a baixar a Barcelona per «manifestar-nos i rebutjar l’ocupació».  
 
Els concentrats destacaven que la força és del poble i tenien molt clar que l’1 d’octubre es podrà votar. En alguns casos, també afirmaven que Catalunya està davant d’un cop d’Estat. «El poble parla davant d’un cop d’Estat», afirmava Jordi Claret, un dels assistents. Per la seva banda, Jordi Luque, opinava que «cop d’Estat és una paraula molt gran però, en tot cas, està clar que va en contra del dret de les persones». Entre les persones concentrades també s’hi van veure cares conegudes com la consellera del PS, Lídia Samarra, el membre del comitè d’Escaldes-Engordany d’SDP, David Pérez, o el cap d’àrea de Cultura de la capital, Jan Cartes. 
 
Les opinions de tots els que van assistir ahir a la reunió es van acabar convertint en una sola veu sota el càntic de «votarem», «visca Catalunya lliure», «no tenim por» i a ritme de l’Estaca i Els Segadors. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT