PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

La dotació de les subvencions tindrà més filtres amb la nova llei de l’Esport

El ministeri que lidera Gelabert confia a tenir el nou reglament a punt al primer trimestre del 2018

Per Iván Moure

Beal i Gelabert –d’esquenes–, durant la compareixença privada d’ahir davant la comissió legislativa.
Beal i Gelabert –d’esquenes–, durant la compareixença privada d’ahir davant la comissió legislativa. | SFG
La Llei de l’Esport es va crear el 1998, han passat vint anys des de llavors i ha quedat desfasada. Per això un dels temes importants que manega en l’actualitat Olga Gelabert, és la de reformar-lo i adaptar-lo als temps que corren. La ministra de Cultura, Joventut i Esports té hores a dia d’avui un avantprojecte de llei amb les línies mestres del nou reglament que reguli l’esport andorrà i ahir va comparèixer davant la comissió legislativa per explicar-lo. La nova llei contempla quatre punts de pes.
 
Un és el de les subvencions esportives, que serà molt més estricta. Fins ara, els ajuts públics en aquesta matèria mantenien sempre una continuïtat; les federacions i els clubs beneficiaris més o menys rebien cada any unes xifres similars, amb petits increments o reduccions basats en uns paràmetres que amb la nova normativa passaran a tenir més filtres, tant a nivell esportiu –número de llicències, nivell de competició...– com d’infraestructures. El mèrit es premiarà més i a la inversa: la penalització pel demèrit serà major.
 
Un altre dels punts importants serà l’obligatorietat de que tot club haurà de ser societat anònima, en una llei necessària principalment per als que competeixen fora del Principat. És el cas del Bàsquet Club  Andorra, el Futbol Club Andorra, l’Andorra Hoquei Club, el CV Andorra o el VPC de rugbi.
 
El ministeri que lidera Gelabert també ha fixat una reglamentació ben especificada en matèria de medi ambient i sostenibilitat alhora d’acollir competicions i per últim, ha creat un marc legal per a la llei de societats, de les associacions i en matèria d’antidopatge.
 
A banda d’això, Gelabert també va explicar que al Consell Andorrà de l’Esport, que fins ara tenia una funció que es limitava a organitzar la Nit de l’esport, serà dotat dels instruments necessaris perquè sigui més executiu.
 
No hi ha una data definida per a l’aprovació de la nova llei de l’Esport. El ministeri té gairebé enllestit el text per fer-lo entrar a tràmit parlamentari, així que es calcula que estigui aprovat durant el primer semestre del 2018.

 

Comenta aquest article

PUBLICITAT