PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

El sindicat de Policia no descarta portar la llei de funcionaris a la Batllia

Els col·lectius acorden elaborar un redactat per reivindicar que no han estat escoltats

Per E. Gracia / L. Raventós

Una reunió dels sindicats del país que representen els treballadors de la Funció Pública.
Una reunió dels sindicats del país que representen els treballadors de la Funció Pública. | TONY LARA
El president del sindicat del Cos de Funcionaris de Policia d’Andorra (CFPA), Salvador Prieto, va destacar ahir que no descarten entrar un recurs a la Batllia contra la reforma de la Funció Pública que està elaborant el Govern. Malgrat que el col·lectiu encara està a l’espera de poder analitzar el text final de la reforma, Prieto va assegurar que, si és necessari, el col·lectiu recorrerà a la via judicial per denunciar els aspectes que no els semblen correctes i per demanar les modificacions adients. 
 
Com ja s’ha anat denunciant en diverses ocasions, Prieto va recordar que els punts de la reforma que els generen més controvèrsies i que més els han molestat són: el pas de triennis a quinquennis, la impossibilitat de decidir com es vol que es compensin les hores extraordinàries i la reubicació en altres departaments perdent les condicions adquirides en el lloc de treball anterior. 
 
Vaga / Prieto també va destacar que al cos de Policia no l’està permès fer vaga o manifestacions reivindicatives, tot i això, si altres col·lectius volen reivindicar pacificament el seu malestar vers la reforma, «els hi donarem suport i, si és necessari, quan faci falta parlarem de manifestar-nos». I és que segons Prieto, «tenim tot el dret a estar molestos, perquè ens estem trobant amb converses i negociacions que al final no tenen en compte la nostra opinió, només s’han fet trobades políticament correctes». 
 
Redactat reivindicatiu / Els sindicats dels treballadors de la funció pública del país es van reunir ahir per posar en conjunt les seves opinions i recels vers la reforma que ha liderat el Ministeri de la Funció Pública. Al finalitzar la trobada, el secretari general de la Unió Sindical d’Andorra (USDA), Gabriel Ubach, va destacar que tots els col·lectius afectats comparteixen el sentiment d’haver estar menystinguts, ja que se’ls «ha fet creure que hi haurien canvis consensuats i després el Govern de Demòcrates per Andorra (DA) ha fet el que ha volgut». 
Per aquest motiu, els sindicats elaboraran un redactat conjunt on explicaran la situació amb què s’han trobat i els motius pels quals no estan conformes amb com s’ha portat la reforma. Aquest redactat es farà arribar al Govern i, «si la ministra Eva Descarrega ens cita, ens reunirem amb ella». 
 
Per tot, Ubach creu se’ls ha «pres el pèl» i que la reforma ha estat una «retallada encoberta de tots els funcionaris, sent novament una llei feta i dirigida únicament per DA i seguint les polítiques de majoria absoluta que caracteritzen el Govern actual». 
 
Temes que no s’han tractat / Tanmateix, Ubach va denunciar que «no pot ser que un cop finalitzat el període de reunions per discutir la reforma, l’Executiu es tregui de la màniga una modificació del Reglament de compensacions de les hores extraordinàries, perquè aquest tema no s’havia tractat en cap trobada amb els sindicats». A més, «tampoc s’entén que si un funcionari té un accident o pateix algun incident sigui penalitzat amb una reubicació perdent el que fins llavors es tenia, com la jubilació. Tot plegat ha estat un frau i una decepció», va afegir Ubach. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT