PUBLICITAT

LA MASSANA

Flota de vehicles ecològics per a la recollida selectiva

El mes que ve es vol iniciar la recollida de la matèria orgànica

Per EL PERIÒDIC

La ministra Calvó puja a un vehicle, amb el cònsol Baró al volant.
La ministra Calvó puja a un vehicle, amb el cònsol Baró al volant. | SFGA/CESTEVE
Les set parròquies disposen de 22 nous vehicles de nova tecnologia per a la recollida selectiva dels residus. Els comuns van redactar un plec de bases conjunt per a la recollida de residus i el manteniment dels contenidors i l’any 2016 van adjudicar el servei a l’empresa Pirinenca de Serveis per vuit anys, prorrogables dos anys més.

Anteriorment, el servei comunal l’oferia cada comú a la seva parròquia, però, segons va argumentar ahir  el cònsol de la Massana, David Baró, al mancomunar i centralitzar el servei s’ha fet un «pas endavant» per aconseguir més eficiència i millorar la gestió. El president de Pirinenca de Serveis, Daniel Armengol, va afegir que l’any 1998 van tenir la primera experiència mancomunada amb la recollida de vidre i ara «és un procés que culmina», informa l’ANA.

Les autoritats que van assistir ahir a la presentació dels nous vehicles ecològics, a l’aparcament de l’estació de Pal, van destacar l’eficiència i seguretat dels nous vehicles que permetran «reduir la petjada mediambiental», va puntualitzar Armengol.

La ministra de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, Silvia Calvó, va assegurar que la flota té una qualitat acústica i un nivell d’emissions més baix que l’anterior, de manera que «ajudarà a millorar la qualitat de l’aire». Els vehicles tenen un fre de motor optimitzat, fre d’emergència i un sistema d’insonorització especial.

Calvó va explicar que la recollida selectiva de residus està a uns «bons nivells», concretament al 40%, per sobre de la mitjana d’Europa, que és del 30%. La ministra va reiterar que l’objectiu per a l’any 2020 és arribar al 50% i va dir que els nous vehicles ajudaran a impulsar la recollida. A més, va avançar que espera que a l’octubre ja es puguin tenir els permisos de transport transfronterer, per començar a aplicar la recollida de matèria orgànica, que es trasllada a la Seu.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT