PUBLICITAT

ESCALDES-ENGORDANY

Hi ha vida editorial al país

La tria acurada dels llibres presentats, factor clau per al balanç positiu de la trobada

Per MIREIA AGUILAR

Els editors andorrans envolten l’escriptor i periodista Vicenç Villatoro a la 35a Setmana del llibre en català
Els editors andorrans envolten l’escriptor i periodista Vicenç Villatoro a la 35a Setmana del llibre en català | Govern d\'Andorra
«Ens interessa ser-hi, mostrar la producció editorial del país, que hi ha vida en aquest sentit», explica Inés Sánchez, cap d’àrea de Lectura Pública i Biblioteques del Govern, respecte a la presència del Principat a la 35a Setmana del Llibre en Català que es va celebrar la setmana passada a Barcelona. 
 
Un cop finalitzada, ara és el moment de fer balanç i tot i que la quantitat de vendes continua sent prou baixa, 195 exemplars de 158 títols diferents, per a Sánchez el balanç és «positiu». 
 
Marc Miró, de l’Editorial Límits, coincideix en la valoració: «No hi anem tant per vendre sinó com per fer contactes i relacions amb altres editorials, a més d’amb periodistes i crítics especialitzats que ens poden ajudar a moure les novetats que traurem més endavant», explica . I assenyala els beneficis de fer «xarxa amb altres petites editorials catalanes».
 
Per part de l’Editorial Andorra, la firma que va aportar més títols a l’estand del país (38), donen suport a la importància de l’espai per crear contactes i sinergies: «Fa set anys que hi anem sempre i no tenim cap dubte que cal que hi continuem assistint», diu Àngels Xandri, de l’Editorial Andorra.  
 
Aquest any la tria dels títols ha tingut més en compte les novetats i ha apostat per llibres que creien que podien atreure els visitants. Des de Límits destaquen que van presentar el «primer llibre escrit directament en català i per un autor andorrà» de la seva editorial. Es tracta de Vertigen, de Manel Gibert. 
 
Inés Sánchez comenta que l’altre aspecte destacat de la presència andorrana a la Setmana del llibre en català ha estat la «bona acceptació de les activitats proposades per donar a conèixer la producció editorial d’Andorra i el Pirineu» que va tenir lloc el 9 de setembre, coordinada per l’escriptor i periodista català Vicenç Villatoro. En ella hi van ser presents 11 autors: Joan Obiols, Josep M. Ràfols, Jordi Romeu, Miquel Alet, Alfred Pérez-Bastardas, Joan Peruga, Agustí Franch, Manel Gibert, Xavi Casals, David Gálvez i Antoni Caus.
 
Respecte a les activitats paral·leles, l’Editorial Andorra també va participar en un espectacle per a infants on es van escenificar part dels contes editats per ells.  
Des de l’Àrea de Lectura Pública i Biblioteques, Inés Sànchez explica que aquest any han intentat fer l’estand més atractiu. «L’hem decorat amb imatges d’Andorra i per a la pròxima edició volem millorar-lo encara més», explica la responsable. 
 
La 35a Setmana del llibre en català es va presentar enguany amb el repte de començar un procés de transformació cap a un Saló del Llibre professional sense perdre la seva essència de fira i festival de la cultura. 
 
En xifres globals, aquesta edició ha facturat un total de 402.000 euros, que signifiquen un 13,56% d’increment en relació a l’edició del 2016. En les tres últimes edicions, la Setmana ha incrementat la facturació global en un 66,6%. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT