PUBLICITAT

MADRID

Alavedra podria evitar la presó pel ‘cas Pretòria’ per haver confessat

El gestor dels seus diners d’Andorra s’enfronta a una multa de 2,6 milions

Per EL PERIÒDIC

Alavedra, a Madrid.
Alavedra, a Madrid. | David Castro
La fiscal del cas Pretòria, Ana Cuenca, ha elevat la seva petició inicial de condemna per als principals acusats del cas Pretòria, l’exalcalde de Santa Coloma de Gramenet, Bartomeu Muñoz, i l’exdiputat socialista, Luis Garcia Luigi, segons informa EFE. En canvi, els exalts càrrecs de Convergència, Macià Alavedra i Lluís Prenafeta, evitarien la presó després de la seva confessió durant el judici, que ha anat acompanyada d’una rebaixa de petició de condemna, que ara és de només dos anys.
 
Philip McMahan, l’home que gestionava des d’Andorra el diner negre d’Alavedra, ha vist rebaixada la petició de condemna de tres anys i mig a només sis mesos de presó, i de 4,2 milions d’euros a 2,6 milions d’euros en multes.
 
Mig any després de l’inici del judici, el cas Pretòria, la major trama de corrupció urbanística de Catalunya, arriba a la seva fi. La fiscal va presentar dijous el seu escrit de conclusions sobre l’entramat de corrupció urbanística que entre els anys 2001 i 2009 va esquitxar els municipis de Sant Andreu de Llavaneres, Badalona i Santa Coloma de Gramenet. Els diners s’amagaven en llocs com Andorra, Suïssa i les illes Caiman.
 
La resta d’acusats s’enfronten a penes menors. Una altra col·laboradora d’Alavedra, Glòria Torres, també veu rebaixada la petició de condemna de tres anys i mig de presó i 9,4 milions d’euros de multa a sis mesos de presó i 1,9 milions d’euros de multa. La dona de Prenafeta, Lluïsa Mas, acusada de blanqueig de capitals, veu rebaixada la petició de la fiscal a sis mesos de presó, però la multa puja fins a 1,9 milions d’euros.
 
El secret bancari a Andorra ja no existeix, i aquest any ja ha entrat en vigor l’intercanvi automàtic d’informació fiscal. 
 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT