PUBLICITAT

La Policia es forma en identificar bens criminals

El comissari Rascagneres i el fiscal Alberca tracten sobre terrorisme

Cloenda del curs d’identificació de bens criminals, ahir.
Cloenda del curs d’identificació de bens criminals, ahir. | Cos de Policia
L’edifici central de la Policia va acollir ahir la cloenda del curs sobre identificació de bens criminals, impartit per la Plataforma d’Identificació d’Actius Criminals (PIAC). El curs, que s’inscriu en el pla de formació continuada del Cos, ha estat impartit per una comandant de la Policia Nacional francesa i un adjunt de la Gendarmeria Nacional de França.
 
La formació s’ha desenvolupat en el decurs d’aquesta setmana . Un total de set funcionaris, entre comandaments i agents de Policia de l’Àrea de Policia Judicial i Investigació Criminal, adscrits al Grup de Delictes de Blanqueig de Diners o Valors i al Grup de Delictes contra l’Ordre Socioeconòmic, han seguit el curs.
 
Terrorisme / D’altra banda, el fiscal general, Alfons Carles Alberca, i el comissari cap de l’Àrea de Policia Judicial i Investigació Criminal, Benjamí Rascagneres, han participat a una conferència internacional sobre terrorisme i criminalitat organitzada pel Consell d’Europa a Màlaga.
 
La conferència constitueix un eix central per a la reflexió i la concepció de polítiques i estratègies per combatre la delinqüència organitzada transnacional i el terrorisme.
 
La participació en la conferència, permetrà reforçar la cooperació internacional en aquests àmbits sensibles i d’actualitat, intercanviar experiències i adquirir noves eines eficients i modernes per a combatre el terrorisme i la criminalitat organitzada. Amb tot, la cooperació internacional així com l’intercanvi de coneixements operatius constitueixen l’eix fonamental de la lluita contra aquests fenòmens delictius.
 
L’esdeveniment l’ha organitzat el Consell d’Europa amb la col·laboració de la Universitat de Màlaga. Hi han assistit representants i experts en matèria de terrorisme i criminalitat organitzada de més de 20 estats europeus. Tanmateix, es compta amb la presència de destacades personalitats del sector acadèmic els quals es dediquen a l’estudi i l’anàlisi d’aquests fenòmens delictius. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT