PUBLICITAT

Andorra la Vella

Blazic promet donar-ho tot per fer vibrar els aficionats del MoraBanc

L’eslovè vol tenir al conjunt andorrà el rol important que no tenia la possibilitat de desenvolupar al Baskònia

Per JOAN JOSEP BLASCO

Solana i Blazic, en la presentació ahir del jugador a la seu central de MoraBanc.
Solana i Blazic, en la presentació ahir del jugador a la seu central de MoraBanc. | Emilio Prenas
Tots en marxa. El BC MoraBanc Andorra ja compta amb tots els jugadors. L’arribada de Jaka Blazic després de guanyar l’Eurobasket permet tenir tota la plantilla a Joan Peñarroya per preparar l’inici de temporada, tot i que Beqa Burjanadze encara està de baixa i no té data de retorn. L’eslovè arriba amb ganes de reivindicar-se i promet donar-ho tot per fer gaudir a l’afició i assolir els objectius.
 
El mateix jugador es defineix com a «agressiu» i confia que la seva millor versió es vegi amb el seu nou equip. Va decidir-se pel MoraBanc perquè «volia estar en un equip on tingués un rol diferent, on pugui demostrar que puc aportar ofensivament, diferent a les últimes temporades al Baskònia. Vull tornar a gaudir», expressa Blazic. Aquest estiu s’ha «fet molt bon equip, amb diferents armes», però no només compta la qualitat individual de cadascun, sinó l’ambient del vestidor. En només dos dies comprova que hi ha un «molt bon grup i això és molt important». Per haver-se enfrontat anteriorment a la Lliga Endesa amb el conjunt vitorià valora que «l’equip millora cada any i aquest pot fer un pas més endavant».
 
I per aconseguir-ho, «podem prometre donar-ho tot a cada partit» i que se segueixi vivint «una gran atmosfera» al Poliesportiu d’Andorra. Assegura que «posarem el cor a tots els partits» i que la seva adaptació no serà complicada pel tipus de joc que desenvolupa el MoraBanc: «És molt fàcil assimilar aquest estil, perquè sembla el meu, el que m’agrada jugar». Demà podrà continuar amb la seva adaptació en l’amistós que jugarà el MoraBanc davant el Tecnyconta Saragossa. Blazic va aterrar a Andorra directe de celebrar la victòria a l’Eurobasket. La càrrega de partits que ha tingut és important, però les cames no li pesen i el cap el té clar, ja que «jugar l’Eurobasket per a mi ha estat com unes vacances, ja que ho he gaudit moltíssim». A Eslovènia «tothom estava amb nosaltres» i se senten «molt orgullosos» del que van assolir, en un país que tot just supera els dos milions d’habitants. Aquest tipus de fites «s’obliden aviat, però els records que m’emporto perduraran».
 
Francesc Solana, director general del MoraBanc, assegura que es tracta d’un «jugador que juga amb el cor i entusiasma allà on va», i que «ve a ser un dels referents de l’equip. La seva experiència en competicions internacionals els últims anys esperem que ens ajudi a créixer com a club». L’encarregat de confeccionar la plantilla està satisfet amb els jugadors que té i en el panorama que hi ha per davant. «Hem crescut des del principi i tenim un llarg camí. Tenim un equip que ens il·lusiona i ens farà vibrar», confiant que la temporada «sigui millor que l’anterior».
 
Preocupació per Burjanadze / Des de final de la temporada passada Beqa Burjanadze està lesionat al genoll. Es va perdre per aquest motiu els play-off de la Lliga Endesa, l’Eurobasket amb Geòrgia i tota la pretemporada del MoraBanc. La setmana vinent arrenca l’ACB i no s’espera que pugui estar a punt per jugar contra el Reial Madrid. Els pròxims dies es prendrà una decisió sobre el procés d’evolució si no es produeixen millores significatives en el seu estat físic. «És una lesió que va molt per sensacions», indica Solana.
 
Festa de presentació / Avui a les 18.30 hores a l’avinguda Carlemany, davant la seu central del patrocinador principal del club, es presenta l’equip. Serà una jornada on els aficionats gaudiran al carrer amb la presentació dels jugadors i el cos tècnic. A més també hi haurà concursos i l’actuació de Cor de Rock d’Encamp.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT