PUBLICITAT

SANT JULIÀ DE LÒRIA

Sant Julià es converteix en una vila medieval

La parròquia acull la 15a edició de la fira que rememora l’Edat Mitjana

Per EL PERIÒDIC

La inauguració de la Vila Medieval, ahir a la tarda.
La inauguració de la Vila Medieval, ahir a la tarda. | ANA / M. M.
Més d’una seixantena de paradetes, diversos espectacles per a totes les edats i tallers inspirats en les professions i tradicions de l’època transportaran els visitants de la Via Medieval a temps passats. La fira laurediana, que se situa entre l’encreuament de la plaça Calonge fins a la plaça Francesc Cairat, es va posar en marxa ahir al matí i s’allargarà fins demà al vespre. Les primeres activitats han estat demostracions de l’ofici de cisteller o forjador. A les parades, els visitants poden comprar productes artesans i de quilòmetre zero, o objectes tradicionals inspirats en l’època medieval.

La inauguració oficial de la Via Medieval va tenir lloc ahir a la tarda, amb les autoritats comunals, encapçalades pel conseller de Cultura, Josep Roig: «La participació de la gent dependrà molt de la climatologia del cap de setmana», va augurar. Si el temps acompanya, els carrers de la Vila Medieval estaran «plens de gent», va afegir, segons informa l’ANA. El conseller també va avisar que, en cas de pluja, està previst traslladar les activitats al Centre Cultural.

La singularitat de la fira, el gran ventall d’activitats adreçat a totes les edats i la «gran qualitat» dels espectacles, són la clau de l’èxit de l’esdeveniment, que enguany arriba a la 15a edició.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT