PUBLICITAT

LA SEU D'URGELL

Suport als alcaldes de l’Alt Urgell a la plaça dels Oms

La Marató per la Democràcia és un èxit de convocatòria a la Seu d’Urgell

Per EL PERIÒDIC

La Marató per la Democràcia a la Seu d’Urgell, ahir.
La Marató per la Democràcia a la Seu d’Urgell, ahir. | RÀDIO SEU
La Marató per la Democràcia, que es va organitzar ahir al matí a la Seu d’Urgell de forma paral·lela a altres ciutats i pobles d’arreu de Catalunya, va omplir novament la plaça dels Oms per defensar el referèndum de l’1 d’octubre i donar suport als alcaldes alturgellencs. L’acte va comptar amb tallers i activitats, a més d’un discurs unitari dels organitzadors (Crida per la Democràcia, ANC Alt Urgell i Òmnium Alt Urgell) i la intervenció de representants polítics locals de les formacions PDeCAT (Albert Batalla), ERC (Francesc Viaplana), la CUP (Pau Lozano) i Catalunya en Comú (Jordi Pino).

El text inicial, llegit per Núria Oliva, presidenta d’Òmnium Alt Urgell, va expressar el rebuig «absolut» a les actuacions de l’Estat espanyol durant aquests dies, «perquè s’està privant el dret a la llibertat d’expressió». Així mateix, va refermar la voluntat de continuar advocant per la celebració del referèndum català i va deixar palès l’agraïment als alcaldes dels ajuntaments alturgellencs. «Han fet un pas endavant per la democràcia i els hem de fer costat», va subratllar.

A la Marató per la Democràcia hi van assistir Albert Batalla (la Seu d’Urgell), Carme Ribó (Alàs i Cerc), Cristina Barbens (Bassella), Rosa Fàbrega (Valls d’Aguilar), Marta Poch (Josa i Tuixent), Jordi Sala (Fígols i Alinyà), Martí Riera (Coll de Nargó), Josefina Lladós (Ribera d’Urgellet), Alba Gonzàlez (Cava) i Miquel Sala (Oliana). Els urgellencs els van acompanyar amb els crits de «Votarem!» i «No esteu sols», tal com informa RàdioSeu.

La Marató per la Democràcia també es va celebrar a Oliana i Peramola. Al municipi olianès es va col·locar una pancarta gegant a la façana de l’antic quarter de la Guàrdia Civil. A la lona hi destaca la paraula «Democràcia» i «Votarem 1-O». D’altra banda, els veïns de Peramola van pintar una altra pancarta amb el lema «1-O. Votarem», que es va col·locar a l’entrada del poble. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT