PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

El MoraBanc tanca els partits de pretemporada amb una victòria

El triomf sobre el Saragossa permet sumar un balanç de cinc duels guanyats i una només derrota

Per JOAN JOSEP BLASCO

Tir lliure en Karnowski en el partit d’ahir contra el Tecnyconta Saragossa.
Tir lliure en Karnowski en el partit d’ahir contra el Tecnyconta Saragossa. | BCA
Últim assaig del BC MoraBanc Andorra abans d’iniciar el proper cap de setmana la Lliga Endesa. Ahir disputava l’últim amistós de la pretemporada, enfrontant-se a les Borges Blanques al Tecnyconta Saragossa, al que va superar per 86-64. El triomf permet tancar el període de preparació amb cinc victòries i una derrota.
 
Els andorrans van portar la iniciativa des d’un començament, amb uns encertats Albicy i Blazic de cara a cistella. Van poder obrir una petita escletxa, però els aragonesos van saber capgirar la tendència i van anar retallant distàncies fins a cloure el quart igualats (16-16). Van saber mantenir-se igual entrat en el segon per agafar avantatge, però la reacció del MoraBanc arribava amb dos triples seguits de Shurna i Blazic, al que li seguien els punts de Walker, Diagné i Albicy, que materialitzava un contraatac. L’equip es mostrava intens, que li permetia anar al descans manant 39-26.
 
La tornada a la pista va seguir el mateix guió per part andorrana i les diferències es van anar fent més grans. Els jugadors del MoraBanc tenien el canell calent. Dos tirs lliures de Jankovic posaven un 59-40 que marcava com s’estava desenvolupant el matx. El període finalitzava 65-49. Colom iniciava el darrer quart amb un triple. El MoraBanc era molt superior al rival i va arribar posar-se 81-58. Estava tot decidit i el matx finalitzava amb una diferència de 22 punts.
 
Bon balanç / El MoraBanc tanca els partits de pretemporada amb cinc victòries i una derrota. En el primer amistós que va disputar va aconseguir imposar-se al Montakit Fuenlabrada (87-95) i tot seguit a l’actual campió de la Lliga Endesa i la Supercopa, el València Basket (77-80). A les semifinals de la Lliga Catalana va derrotar al Divina Seguros Joventut (68-80). Després va patir l’única derrota. Va ser a mans de l’Iberostar Tenerife per 75-60. A continuació va tornar a trobar-se amb el campió de l’ACB, i a més a la seva pista en el Trofeu Ciutat de València. I va ser capaç de tornar a superar-lo (66-72). Per últim, el clar triomf contra el Saragossa conclou una pretemporada exitosa.
 
Però l’entrenador del MoraBanc, Joan Peñarroya, no es fixa en els marcadors. «Els resultats en pretemporada són anecdòtics», afirma, remarcant que no només es tracta de posar-se a to físic, sinó que els nous vagin agafant dinàmiques i que tots els jugadors de la plantilla facin seus els conceptes que vol desenvolupar el tècnic. Després d’aquests partits, «el més important és que acabem la pretemporada amb moltes de les coses que volíem fer complertes». Amb la primera jornada en l’horitzó, «ara és quan importen els resultats, però sobretot el que importa és que continuem millorant i seguim introduint coses perquè encara ens falta». Peñarroya espera que el MoraBanc sigui un «equip amb energia i grapa que jugui un bon bàsquet. Aquesta és la idea i a veure si som capaços de fer-ho ara que comença la competició oficial».
 
Colom i Stevic, capitans / Dissabte es va celebrar a l’avinguda Carlemany d’Andorra la Vella la festa de presentació dels jugadors i cos tècnic del MoraBanc, on els aficionats van tenir l’oportunitat d’acostar-se als seus ídols. A l’esdeveniment el club va anunciar qu serien els capitans de l’equip per aquesta temporada. Guille Colom i Oliver Stevic tenen l’honor de ser-ho.
 
S’alça el teló / La seu d’Endesa a Madrid serà la seu aquest matí de la presentació de la temporada de l’ACB. Hi seran presents representants dels 18 clubs que la disputen. Per part andorrana hi serà present Jaime Fernández. Per la tarda, a la capital d’Espanya l’organisme celebrarà una assemblea general amb la intervenció de José Ramón Lete, secretari d’estat per l’Esport. Els clubs debatran sobre el procés d’elecció del nou president i s’informarà sobre l’estat de les converses amb el Consell Superior d’Esports.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT