PUBLICITAT

ESCALDES-ENGORDANY

40 anys de cinema negre francès

El minicicle inclou quatre films policíacs dels anys 50 als anys 80

Per EL PERIÒDIC

Cartell de la pel·lícula 'Le samuraï'.
Cartell de la pel·lícula 'Le samuraï'.
El cinema policíac ha estat durant molt de temps, juntament amb la comèdia, el gènere dominant del cinema popular francès. L’Ambaixada de França a Andorra organitza aquesta setmana un cicle de cinema policíac francès, organitzat amb la col·laboració de la Cinemateca de Tolosa.

La mostra, de quatre pel·lícules, comprèn el període que va des de l’any 1950 fins a l’actualitat. Hi haurà una projecció per dècada, des dels anys 50 fins als 80, que permetrà als espectadors fer-nos una idea de l’evolució del gènere.
Les sessions comencen avui i tindran lloc fins dijous a les 20.30 hores, als cinemes illa Carlemany. Les entrades, per 5 euros, es poden adquirir anticipadament a la pàgina web de l’Ambaixada francesa (www.ad.ambfrance.org) i a la taquilla dels cinemes illa.

El minicicle comença avui amb el film Touchez pas au grisbi (1954), de Jacques Becker, en què dos homes, interpretats per Jean Gabin i Lino Ventura, roben 50 milions de francs en lingots d’or. Amb aquest grisbi (botí), els dos mafiosos esperen gaudir d’un refugi pacífic, però un parla massa i l’acaba segrestant un narcotraficant.

El film de demà és Le samouraï (1969), de Jean-Pierre Melville, amb Alain Delon i Nathalie Delon. La pel·lícula narra la història d’un assassí solitari, Jef Costello, i la seva lluita per sobreviure.

Dimecres serà el torn de Mort d’un pourri (1977), de Georges Lautner, amb Alain Delon i Ornella Muti. Amb la intenció de protegir un amic diputat, Xavier Marechal es troba un dossier molt comprometedor que busquen uns assassins.

Finalment, la setmana de cinema policíac francès acabarà amb la projecció de Police (1984), de Maurice Pialat, amb Sophie Marceau i Gérard Depardieu, que interpreta un policia bo en un film ple d’embolics.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT