PUBLICITAT

La Guàrdia Civil busca documents a l’Ajuntament d’Oliana

ERC garanteix a l’Alt Urgell un 1-O «amb totes les garanties» i avui celebra un acte central a la Seu

L’alcalde de Oliana mostra el document de la Guàrdia Civil, ahir.
L’alcalde de Oliana mostra el document de la Guàrdia Civil, ahir.
Agents de la Guàrdia Civil van entrar ahir al matí als ajuntaments d’Oliana (Alt Urgell), Tàrrega (Urgell), Alpicat (Segrià) i Almacelles (Segrià) buscant documentació relacionada amb el referèndum de l’1 d’octubre per ordre de la fiscalia.
A Oliana els agents van fer aquesta petició d’informació a la secretaria del consistori que va efectuar un registre d’aquesta entrada i la policia va marxar sense emportar-se cap document. L’alcalde del municipi, Miquel Sala (PDeCAT), no es trobava a l’ajuntament quan s’hi van personat els agents perquè es dirigia a la Seu d’Urgell per donar suport a l’alcalde de Bellver de Cerdanya que estava citat a declarar per l’1-O.
 Almacelles, els agents de la benemèrita van demanar al secretari municipal una còpia del decret de suport al referèndum i una altra del correu electrònic on el consistori posava a disposició dels ciutadans els espais habituals per votar, de cara a l’1-O. L’alcalde d’Almacelles, Josep Ramon Ibarz, va confirmar que la Guàrdia Civil va arribar al consistori «cap a les 11 del matí» i va demanar al secretari municipal la còpia del decret de suport al referèndum i una altra del correu electrònic on el consistori posava a disposició dels ciutadans els espais habituals per votar, de cara a l’1-O. «Potser abans de citar-me divendres passat podien haver reclamat aquesta documentació via correu electrònic o qualsevol altre mitjà», va assenyalar Ibarz. «Així podien comprovar si els ajuntaments havien signat el decret de suport a l’1-O abans o després de la resolució del TC», va afirmat l’alcalde d’Almacelles, que va voler recordar que si el consistori ho havia fet abans de la resolució «no està incorrent en cap tipus de delicte». «Es podrien haver estalviat molta feina i moltes hores. Funcionen una mica al revés, primer et citen i ara volen veure si és veritat o no», va concloure Ibarz.
ERC Alt Pirineu ha organitzat aquest cap de setmana un acte de campanya a l’Alt Urgell. La primera xerrada es va dur a terme la tarda de divendres a Organyà i va anar a càrrec de Sebastià Sardiné. El jurista va explicar als assistents com s’organitza la llei de referèndum i la de transitorietat jurídica, i va deixar clara la disposició de celebrar el referèndum el proper 1 d’octubre «amb totes les garanties».
Avui la formació republicana tornarà a ser al mercat urgellenc i organitzarà posteriorment, a les 7 de la tarda, l’acte central de campanya al Pirineu, que es durà a terme a la Seu. Hi serà present la consellera Meritxell Serret i el diputat al Parlament Europeu, Josep Maria Terricabras.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT