PUBLICITAT

SANT JULIÀ DE LÒRIA

Calvente guanya en la categoria de pintura dels premis Arts

La modalitat d’escultura ha quedat deserta i s’han entregat vuit guardons en dibuix, fotografia i disseny gràfic

Per EL PERIÒDIC

El guanyador del premi de pintura, Àngel Calvente, amb l’obra guardonada, ahir.
El guanyador del premi de pintura, Àngel Calvente, amb l’obra guardonada, ahir. | ANA / M. F.
L’artista multidisciplinari Àngel Calvente ha guanyat el Premi Crèdit Andorrà de pintura –dotat amb 2.5000 euros– de la 23a edició del Cartell Arts Andorra, certamen artístic organitzat pel Cercle de les Arts i de les Lletres. La pintura, titulada Connexió grotesca, ha estat escollida entre un total d’11 obres presentades en aquesta categoria. El jurat, format per Gemma Martín i Francesc Rodríguez, s’ha decantat per l’obra de Calvente. L’entrega de premis va tenir lloc ahir al vespre al Centre Cultural i de Congressos Lauredià.

Connexió grotesca forma part d’una sèrie de pintures titulada Comunic-Art, i que consisteix en un homenatge a Leonardo Da Vinci en el qual l’artista treballa amb les expressions a partir de l’anatomia humana. L’artista defineix l’obra amb el concepte: «Exposar és comunicar».  «Penso en l’art com una eina que permet activar pensaments a l’entorn de situacions en diferents ambients associats al gènere humà», ha explicat l’artista.

Calvente és un artista autodidacta que treballa la pintura i l’escultura i compta amb una àmplia trajectòria artística. Treballa i exposa a la galeria-taller Espai 29, a Escaldes-Engordany, activitats que compagina amb les classes de pintura i escultura que imparteix.

Quant a la categoria d’escultura, també dotada per Crèdit Andorrà,  el jurat l’ha declarada deserta. El jurat de la modalitat ha estat integrat per Gemma Martín i Josep Maria Ubach.

Altres / A la categoria de dibuix, dotada per illa Carlemany, s’han entregat dos reconeixements: un primer premi, per a Josep Platja, per l’obra Barques en repòs; i un segon premi, per a Jesús campos i el Retrat d’ancià barbut. El jurat d’aquesta modalitat de creació plàstica l’han format Simó Duró i Robert Pastor.

En fotografia, Pepo Vázquez i Ivan Blanco han premiat tres conjunts d’imatges: Testigos del pasado, d’Antonio Atanasio; Fuego, de Diego Pedra, i Natxo, campeón de España, de Pedro Luis Ajuriaguerra. Els tres premis, atorgats de primer a tercer per aquest ordre, estan dotats per Joan Burgués Martisella, impulsor del Cartell de premis Arts.

Finalment, la categoria de disseny gràfic ha reconegut dos professionals: Joan Xandri, que s’ha fet amb el premi de la modalitat de llibre per Art religiós d’Andorra, i Antoni Cornella, que s’ha endut dos reconeixements: el de la millor publicació periòdica, per Art de viure, i el de fullet publicitari, per Concert. El jurat, integrat per Gemma Sampons i Júlia Fernández, han escollit els tres treballs com a mereixedors del premi dotat pel Ministeri de Cultura.

Totes les obres seleccionades per al certamen es podran veure a l’exposició organitzada fins al 14 d’octubre al vestíbul del Centre Cultural i de Congressos Lauredià.

el cartell

Premi de pintura
Àngel Calvente, per l’obra ‘Connexió grotesca’

Premi d’escultura
Desert

Premis de dibuix
1r premi: Josep Platja, per ‘Barques en repòs’
2n premi: Jesús Campos, per ‘Retrat d’ancià barbut’

Premis de fotografia
1r premi: Antonio Atanasio Rincón, per ‘Testigos del pasado’
2n premi: Diego Pedra, per ‘Fuego’
3r premi: Pedro Luis Ajuriaguerra, per ‘Natxo, campeón de España’

Premis de disseny gràfic
Llibre: Joan Xandri, per ‘Art religiós d’Andorra’
Publicació periòdica: Antoni Cornella, per ‘Art de viure’
Fullet publicitari: Antoni Cornella, per ‘Concert’





Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT