PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Saviola, segon entrenador de l’Enfaf cadet

L’exfubolista té la seva primera experiència a les banquetes acompanyat d’Òscar Sonejee

Per JOAN JOSEP BLASCO

Encaixada de mans entre tècnics, Sonejee i Saviola.
Encaixada de mans entre tècnics, Sonejee i Saviola. | FAF
L’equip cadet de l’Enfaf Crèdit Andorrà comptarà amb un personatge il·lustre i d’excepció a la banqueta. L’ex futbolista argentí Javier Saviola, jugador entre d’altres de l’FC Barcelona i el Reial Madrid, serà el segon entrenador de l’equip, que està dirigit en primera instància per Òscar Sonejee. L’expectació per la seva presència ja es va notar el cap de setmana passat al camp del Gimnàstic Manresa B, on els andorrans van perdre per 3-0.
 
La figura del Conejo al cos tècnic es produeix perquè fa temps que viu al país i s’està traient el carnet d’entrenador UEFA Pro, que l’obliga a realitzar unes pràctiques, que desenvoluparà amb l’Enfaf. Sobre la gespa va jugar en grans clubs i amb la selecció d’argentina, i ara inicia una nova faceta, que marcarà el seu futur laboral. «M’he d’avesar en aquestes coses i deixar de ser el jugador que vaig ser durant tota la vida», assenyala Saviola, admetent que «m’estic acomodant. És un món totalment nou per a mi» i ha d’anar «guanyant experiència».
 
En la seva nova vessant se centra en modelar el futur de la base. «Vull formar els joves tant en el futbolístic com en el personal. És important inculcar-los valors» i tractarà «d’encaminar-los amb l’experiència que tenim els dos. Que cada dia aprenguin una mica més i que gaudeixin del futbol». Inicia etapa a la seva vida «content i amb moltes ganes de progressar», començant des de baix perquè «m’agrada molt la formació de jugadors», i vol contribuir amb el seu granet de sorra i «veure el que puc aportar al món del futbol». Aquest és un primer pas, ja que pensa més endavant en ocupar una banqueta de renom. Estar en un gran «m’encantaria. Quan comences en aquesta carrera el que un vol és estar a llocs amb equips grans i competitius», però per fer el salt vol estar ben preparat perquè «no m’agradaria saltar etapes i estar en un club gran sense estar capacitat per ser-hi».
 
Amb el temps que porta residint a Ordino, i el coneixement que té del futbol nacional, veu que el combinat absolut «està en una etapa de creixement. Encara té molt recorregut», i valora que «es poden fer grans coses». Admet tenir «moltes ganes que la selecció andorrana pugui fer un salt».
 
Per la seva part, Sonejee destaca que l’aterratge a l’equip de Saviola ha estat molt positiu per la manera de ser de l’argentí. «És una persona molt propera als nois i els dona consells», assegura el tècnic, admetent que «els jugadors estan al·lucinats» per tenir la possibilitat de ser entrenats per un jugador que va ser una estrella mundial. Comptar amb la seva presència «és un privilegi i un luxe» per tota l’experiència que acumula en tot tipus de competicions. Tenir-lo a les files de la Federació Andorrana de Futbol «és un pas important per a tots», on hi pot haver un benefici de totes les parts implicades. L’Enfaf està jugant a Preferent cadet i «l’objectiu principal és continuar formant jugadors», tant per l’equip com les seleccions de base, i confia en «fer una bona temporada».

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT