PUBLICITAT

Sant Julià de Lòria

El retorn del sènior del CV Andorra amb una base sòlida

El club tricolor manté la filosofia de potenciar l’escola i les categories inferiors que puguin nodrir el primer equip

Per Iván Moure

Mininel –esquerra– amb els jugadors del cadet del 2014 entre els quals alguns formen part del nou sènior.
Mininel –esquerra– amb els jugadors del cadet del 2014 entre els quals alguns formen part del nou sènior. | Àlex Lara
El Club Vòlei Andorra va anunciar a finals de l’agost que torna a tenir equip sènior després de la seva desaparició a l’octubre del 2014. En aquests tres anys, l’entitat que –encara– presideix Natxo Maset ha treballat en silenci els set dies de la setmana, de la mà de Lluís Hillaire i Daniel Mininel, focalitzant tots els seus esforços en potenciar l’escola i les categories inferiors, amb la intenció de generar una base sòlida. 
 
Fa tres anys, aquest va ser el gran pecat del CV Andorra: descuidar la base. Portava uns anys que s’havia focalitzat massa en el primer equip. Tenia planter, però massa just. Va aparèixer Worley, que va oferir 400.000 euros per ser patrocinador i amb tot aparaulat, fitxatges de renom ja confirmats –i amb salaris top, impossibles de mantenir sense aquesta enorme injecció econòmica– i a només uns dies d’iniciar-se la Superlliga, es va fer enrere. Allò va provocar l’extinció del primer equip, ja que es van haver de fer fora totes les noves incorporacions i no hi havia amb qui omplir aquests buits. Tocava començar de zero, anar els centres educatius per poder nodrir l’escola i els equips cadets i juvenil. 
 
150 nens a l’escola / Aquesta feina ja està consolidada, en rodatge des de llavors, i comença a donar els seus fruits. Sis dels juvenils ja estan preparats per jugar amb el sènior i el millor de tot és que per darrere venen més. Per això, amb el renaixement del primer equip no s’alterarà la filosofia que s’arrossega des del 2014: la prioritat és la base, que s’ha fet forta, sòlida. De pràcticament no tenir escola, el club a passat a comptar amb gairebé 150 nens, a més d’un cadet masculí i un altre femení. Puntualment, aquesta temporada no hi haurà juvenil perquè el gruix de la plantilla ha donat el salt al sènior, però de cara a la 2018-2019, se’n tornarà a crear un amb els que ara són cadets d’últim any mentre els cadets també es regeneren ascendint-los de l’escola. La maquinària és ja en ple funcionament i toca fer feina de manteniment per garantir una llarga vida.
 
Lluís Hillaire tornarà a ser l’entrenador, com ho ha estat en les darreres dues dècades. El CV Andorra jugarà a la Segona Catalana, la més baixa que hi ha, l’equivalent a la cinquena divisió espanyola. I té clar que els resultats esportius, és a dir, tenir l’ascens com a objectiu, no serà cap prioritat. «No coneixem els altres equips i, per tant, no sabem quin potencial tenim. Si guanyem partits, millor; però el que realment importa és que els joves que tenim a la plantilla acumulin experiència».
 
La plantilla té 13 integrants, però podria augmentar a 14 o 15. Arriben com a sèniors de primer any Brian Koegler, Oriol Cassany, Marc Velasco i Roger Plana. També hi haurà els encara juvenils  David Ojeda, Diego Suárez, Albert Torres i Gerard Orteu. I com a veterans Pedro Ribeiro, Sergi Navas, Youness Raguig, una llegenda del CV Andorra com és Geni da Silva i el seu nebot, Júnior. Recordin: dissabte, el debut. A les set de la tarda, al Lycée contra l’Avinyó.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT